Kapustová polievka z hlávkovej kapusty so zeleninou, od ktorej zaručene nepriberiete. Vyskúšajte tento skvelý recept z kuchyne portálu Ženy v meste.

Kapusta biela je totiž úžasná zelenina, ktorá obsahuje vitamíny, minerály, vlákninu a mnohé dôležité živiny pre zdravie človeka.

Kapustová polievka z hlávkovej kapusty so zeleninou - fotorecept kliknite

Pozitívne účinky na naše zdravie sú viditeľné už po krátkom čase jej pravidelnej konzumácie. Kapusta biela má vysoký podiel účinných látok a zároveň nízku energetickú hodnotu, čo je veľmi dôležité pri redukcii hmotnosti.

Vyskúšajte ďalší zo zdravých receptov z internetového portálu Ženy v meste. Je úplne jednoduchý, chutí výborne a čo je dôležité, má veľmi málo kalórii. 

Vybrali sme pre vás aj recept na výbornú paradajkovú polievku - kliknite

Kapustová polievka z hlávkovej kapusty so zeleninou

  • Počet porcií: 4-5 osôb
  • Čas prípravy: 1,5 hodiny

 

 

Kapustová polievka z hlávkovej kapusty so zeleninou - ingrediencie

  • ½ menšej hlávky bielej kapusty
  • ½ červenej papriky
  • 2 ks paradajka
  • 1 väčšia cibuľa
  • 3 polievkové lyžice masla (olivového oleja)

Na dochutenie

  • bobkový list, celé čierne korenie, celá rasca, soľ, vegeta bez soli (nemusí byť), mletá červená paprika
  • biely jogurt (kyslá smotana), čerstvé bylinky

 

Recept na kapustovú polievku z hlávkovej kapusty. Foto - Nela

 

 Kapustová polievka z hlávkovej kapusty so zeleninou - postup receptu

  1. Bielu kapustu si narežeme na malé kocky cca 1,5x1,5 cm. Môžeme ju nastrúhať aj na strúhadle. Polievka sa skôr uvarí.
  2. Nakrájanú kapustu vložíme do hrnca, zalejeme vodou po vrch, pridáme umyté paradajky a červenú papriku, bobkový list, celé čierne korenie a celú rascu. Prikryjeme a varíme do mäkka cca 1,5 hodiny. Počas varenia dochutíme soľou a vegetou (nemusíme).
  3. Pred koncom varenia polievky si pripravíme cibuľový základ. Cibuľu nakrájame nadrobno. Na masle (olivovom oleji) si ju orestujeme do sklovita. Odstavíme. Pridáme mletú červenú papriku (dve plné polievkové lyžice ak ju obľubujete). Premiešame.
  4. Cibuľový základ pridáme do polievky a povaríme cca 10 minút. Ak je polievka príliš hustá, môžeme pridať ešte vodu. Nakoniec ešte polievku dochutíme podľa chuti.
  5. Podávame s bielym jogurtom alebo kyslou smotanou, čerstvými bylinkami.

 Dobrú chuť. 🍲👌

Vyskúšajte aj recept na výbornú sviatočnú kapustnicu - kliknite