Najlepšia kapustová polievka z hlávkovej kapusty so zeleninou, zaručene od nej nepriberiete. Vyskúšajte overený recept z kuchyne portálu Ženy v meste ako si doma pripraviť kapustovú polievku.

Kapustová polievka

Kapustová polievka je skvelá vec. Biela kapusta je totiž úžasná zelenina, ktorá obsahuje vitamíny, minerálne látky, vlákninu a mnohé dôležité živiny pre zdravie človeka.

Pozitívne účinky na naše zdravie sú viditeľné už po krátkom čase jej pravidelnej konzumácie. Kapusta má vysoký podiel účinných látok a zároveň nízku energetickú hodnotu, čo je veľmi dôležité pri redukcii hmotnosti.Okrem toho kapustové polievky výborne chutia a sú vďaka tomu veľmi obľúbené.

Vyskúšajte ďalší zo zdravých receptov z portálu Ženy v meste. Je to úplne jednoduchý recept, chutí výborne a čo je tiež dôležité, má veľmi málo kalórii. Skúste aj fazuľovú na kyslo.Ale napríklad aj borš, alebo dusenú červenú kapustu. Vybrali sme pre vás aj kapustnicu, alebo aj recept na paradajkovú polievku.

Klasická kapustová polievka

  • Počet porcií: 4 - 5 osôb
  • Čas prípravy: 1,5 hodiny

 

Ingrediencie na kapustovú polievku

Na dochutenie

  • bobkový list, celé čierne korenie, celá rasca, soľ, vegeta bez soli (nemusí byť), mletá červená paprika,
  • biely jogurt (kyslá smotana), čerstvé bylinky,

 

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Postup receptu na prípravu kapustovej polievky z hlávkovej kapusty

  1. Bielu hlávkovú kapustu si narežeme na malé kocky cca 1,5x1,5 cm. Môžeme ju nastrúhať aj na strúhadle. Polievka sa skôr uvarí.


     
  2. Nakrájanú kapustu vložíme do hrnca, zalejeme vodou po vrch, pridáme umyté paradajky a červenú papriku, bobkový list, celé čierne korenie a celú rascu. Prikryjeme a varíme do mäkka cca 1,5 hodiny. Počas varenia dochutíme soľou a vegetou (nemusíme).


     
  3. Pred koncom varenia polievky si pripravíme cibuľový základ. Cibuľu nakrájame nadrobno. Na masle (olivovom oleji) si ju orestujeme do sklovita. Odstavíme. Pridáme mletú červenú papriku (dve plné polievkové lyžice ak ju obľubujete). Premiešame.


     
  4. Cibuľový základ pridáme do polievky a povaríme cca 10 minút. Ak je polievka príliš hustá, môžeme pridať ešte vodu. Nakoniec ešte polievku dochutíme podľa chuti.


     
  5. Kapustovú polievku podávame s bielym jogurtom alebo kyslou smotanou, čerstvými bylinkami.

 Dobrú chuť. 🍲👌Vyskúšajte aj recept na výbornú sviatočnú kapustnicu - kliknite