Najlepšie kuracie soté s kukuricou a kečupom. Vyskúšajte skvelý recept nielen pre deti, rýchly recept za 30 minút. Vynikajúce soté z kuracieho mäsa so značkou Ženy v meste. Dobrú chuť vám želáme.

Najlepšie kuracie soté s kukuricou a kečupom - fotorecept kliknite

Chutné a rýchle kuracie soté s kukuricou a kečupom, jednoduché a bez lepku. Skvelý recept za 30 minút aj pre začiatočníkov. Pochúťka pre deti, skvelý obed pre celú rodinu.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho receptov z kuracieho mäsa. Najlepšie kuracie mäso v marináde, výborné pečené kuracie stehná, pravá živánska z kuracieho mäsa, skvelé rizoto s kuracími kúskami, silný kurací vývar a veľa iných. Inšpirujte sa najlepšie kuracie recepty, skvelé kuracie mäso, polievka, obed, večera - kliknite

Ako novinku uvádzame recept na najlepšie kuracie soté s kukuricou a kečupom. Stačí si len vybrať z našej širokej ponuky. Úžasné kuracie mäso so značkou Ženy v meste.

Tip na úžasný a lacný obed kompletný obed z kuracích stehien, polievka aj hlavné jedlo A je tu aj naša čína. Tu je aj recept na kuracie soté teriyaki. Tu je aj recept na jednoduché kuracie kari.

 

Fantastické kuracie soté s kukuricou a kečupom, skvelý recept pre deti

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcíí: 4

 

Super rýchle kuracie soté s kukuricou a kečupom - ingrediencie

  • 500 g kuracie prsia
  • 2 polievkové lyžice (olivového) oleja
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 2 plné hrste mrazenej kukurice alebo menšia plechovka kukurice sterilizovanej
  • 4 polievkové lyžice kvalitnejšie kečupu, najlepšie domáceho (pri bezlepkovej diéte skontrolujeme zloženie)
  • na dochutenie: mletá červená paprika (jedna polievková lyžica), soľ, celá, drvená alebo mletá rasca, mleté čierne korenie (pri deťoch vynecháme), trošku mletej kurkumy (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo)

 

 

Najlepšie kuracie soté s kukuricou a kečupom. Foto - Nela

 

 

Super rýchle kuracie soté s kukuricou a kečupom - postup receptu 

  1. Kuracie mäso umyjeme, dobre osušíme a nakrájame na menšie kocky. Môžeme ho nakrájať aj na malé rezančeky. Pridáme korenie podľa chuti, dobre premiešame.
  2. Korenie môžeme zvoliť klasické, soľ, mleté čierne korenie (pre deti vynecháme), mletú červenú papriku, drvenú rascu, kurkumu. Môžeme použiť aj iné miešané korenie.
  3. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Panvicu rozohrejeme, pridáme olej a cibuľu, orestujeme do sklovita. Vložíme okorenené kuracie kúsky a opekáme cca 5 minút.
  4. Je dôležité, aby sa mäso "zatiahlo", zbledne a uzavrie sa. Panvicu prikryjeme pokrievkou, mäso ešte chvíľu podusíme, aby pustilo vlastnú šťavu. Potom pridáme kukuricu.
  5. Mäso s kukuricou podlejeme malým množstvom horúcej vody, pridáme aj kečup podľa potreby, ktorý našu omáčku zahustí. Dusíme do zmäknutia, môžeme ešte dochutiť.

Tip na záver: Ak si pripravíme kuracie mäso deň vopred, ušetríme čas pri samotnej príprave. Mäsko bude aj chutnejšie, skôr sa udusí. Stačí iba mäso nakrájať na kocky, vložiť do misky, pridať dve polievkové lyžice oleja a korenie podľa obľuby, dobre premiešať. Misku dobre uzavrieme a uložíme do chladu.

Dobrú chuť.

Vybrali sme pre vás recept aj pre deti na skvelé kuracie ragú s ryžou