Recept na najlepšie šišky pod slnkom sa určite hodí každý rok nielen počas jarných fašiangov. Vyskúšajte si ich pripraviť spoločne so ženami v meste.

Najlepšie šišky pod slnkom

Ak hľadáte recept na tie najlahodnejšie a najnadýchanejšie šišky, aké ste kedy jedli, tak ich tu pre vás máme. Tento recept je pre vás ten pravý.

Najlepšie šišky pod slnkom sú pripravené z jednoduchých surovín, ktoré má doma pravdepodobne každý. Sú ľahké a nadýchané a jednoducho sa rozplývajú v ústach. Môžete ich naplniť džemom, lekvárom alebo jednoducho posypať práškovým cukrom.

Tipy:

  • Pre extra nadýchané šišky môžete do cesta pridať 1 lyžičku prášku do pečiva.
  • Ak nemáte vanilkový cukor, môžete ho nahradiť vanilkovou esenciou.
  • Šišky môžete ochutiť aj citrónovou kôrou, škoricou alebo kakaom.
  • Ak chcete šišky bezlepkové, môžete hladkú múku nahradiť bezlepkovou múkou.

Budeme potrebovať

  • Čas prípravy: 30 minút,
  • Čas kysnutia cesta: 1-1,5 hodiny,
  • Počet kusov: 50 ks (podľa veľkosti),

Ingrediencie

  • 250 ml mlieko - 1 ks vanilkový cukor - 4 polievkové lyžice rastlinného oleja - 500 g hladkej špaldovej múky (prípadne obyčajnej) - 4 polievkové lyžice práškového cukru alebo pomletého trstinového cukru - 4 polievkové lyžice rumu - džem alebo lekvár podľa chuti na plnenie - 3 ks žĺtok - 1 ks čerstvé droždie (42 g) - citrónová kôra podľa potreby - 1 vajcie,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu

  1. Príprava kvásku: V 1 dl vlažného mlieka zapracujte rozdrobené droždie a lyžicu cukru. Nechajte vzniknúť penu.
  2. Príprava cesta: Do väčšej misky pridajte zvyšok mlieka, olej, vajce, žĺtka, zvyšný cukur a vymiešajte. Postupne zapracujte múku so štipkou soli, rum a nastrúhanú citrónovú kôru.
  3. Kysnutie: Vymiesite vláčne cesto. Ak je príliš tuhé, pridajte trochu mlieka. Cesto posypte múkou, prikryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste 1-1,5 hodiny.
  4. Formovanie šišiek: Cesto preložte na dosku posypanú múkou, vyvaľkajte na hrúbku 1,5 cm a vykrojte kolieska (použite pohár s priemerom 6 cm). Nechajte chvíľu podkysnúť.
  5. Vyprážanie: V hrnci, alebo na panvici si zohrejte veľké množstvo oleja. Šišky v oleji vyprážajte z každej strany dozlatista. Uložte na papierový obrúsok na odkvapkanie tuku.
  6. Dochutenie: Hotové šišky posypte práškovým cukrom a pridajte lyžicu obľúbeného lekváru alebo džemu.

Tip od žien v meste: K šiškám sa výborne hodí ovocná pena, ktorú si pripravíte vyšľahaním bielok s kryštálovým cukrom a s pridaním obľúbeného džemu. Skuste aj náš recept na palačinky s minerálkou.

Videorecept

Dokonalé šišky

Či už hľadáte dokonalý spôsob, ako potešiť rodinu na raňajky, alebo chcete očariť priateľov na popoludňajšej káve, tieto najlepšie šišky na svete sú tou pravou voľbou. Vyznačujú sa jednoduchosťou prípravy a flexibilitou, vďaka čomu si ich obľúbi každý, kto ich vyskúša.

Recept ponúka možnosť prispôsobiť si šišky podľa vlastného gusta – či už prednostne naplnené džemom, lekvárom, jahodovou penou alebo posypané práškovým cukrom pre jednoduchú, no nezameniteľnú chuť.

S našimi tipmi na extra nadýchané šišky a možnosťou prispôsobenia pre bezlepkovú diétu je tento recept skutočne pre každého. Tak prečo nevstúpiť do kuchyne a nezažiť radosť z varenia a zdieľania? S týmito "Najlepšími šiškami pod slnkom" vás čaká zážitok, ktorý rozžiari vaše stoly a očarí všetkých pri stole.