Pripravte si s nami tento nepečený čokoládový cheesecake podľa rokmi overeného receptu. Víkend bude naozaj dokonalý.
Nepečený čokoládový cheesecake
Famózny lahodný krémový dezert bez námahy: aj tak by sa dal klasifikovať tento nepečený čokoládový cheesecake. Krehký sušienkový korpus a dvojfarebná vysoká vrstva krému a navrchu ganache z bielej čokolády.
Samotný krém je tvorený mascarpone, smotanou, tvarohom a rozpustenou čokoládou. Kombinácia týchto surovín chutí ako známy tvarohový dezert „Pribináčik“.
Príprava je veľmi jednoduchá, najťažšou fázou je čakanie, kým stuhne v chladničke. Preto si ho môžete pripraviť napríklad na víkend už v piatok večer, cez noc v chladničke vytuhne a vychutnať si ho môžete už v sobotňajšie dopoludnie. Pre tento recept použite formu s priemerom 20 cm.
- Čas prípravy: 25 min., Čas tuhnutia: 3 - 12 hodín, Počet porcií: 12 ks,
Suroviny
- Korpus: - 150 g maslové sušienky - 70 g maslo,
- Krém: - 250 g mascarpone - 500 g jemný tvaroh - 200 ml smotana na šľahanie 33% - 5-6 PL práškový cukor - 1 balíček vanilkového cukru alebo ½ čl semienok vanilky - 100 g biela čokoláda - 100 g mliečna čokoláda,
- Ganache: - 100 g biela čokoláda - 40 ml smotana na šlahanie 33%,
Postup receptu
- Začneme prípravou korpusu. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie (nemusíme). Sušienky rozdrvíme skoro na prach a zmiešame s roztopeným maslom.
- Na dno tortovej formy utlačíme sušienkovú zmes. Môžeme si pomôcť napríklad menším pohárikom na utlačenie. Vo vodnom kúpeli si môžeme zatiaľ pomaly roztápať oba druhy čokolády, ale samostatne.
- Samostatne vyšľaháme 200 ml šľahačkovej smotany. V druhej miske vyšľaháme mascarpone s tvarohom, práškovým cukrom a vanilkou.
- Ku tvarohovému krému pridáme šľahačku a ručne (môžeme aj s metličkou) zapracujeme smotanu do tvarohového krému.
- Krém teraz rozdelíme na dve polovice. Do jednej primiešame vychladnutú roztopenú bielu čokoládu a do druhej polovice zas primiešame mliečnu roztopenú vychladnutú čokoládu.
- Ako prvú môžeme dať na korpus biely krém.
- Druhá vrstva bude hnedá – s mliečnou čokoládou.
- Posledným krokom je príprava čokoládovej ganache – polevy. Bielu čokoládu nalámeme na čo najmenšie kúsky. 40 ml šľahačkovej smotany zahrejeme (pozor nesmie začať vrieť). Horúcou smotanou zalejeme nalámanú čokoládu a miešame do rozpustenia. Ihneď nalejeme na náš koláč a dáme do chladničky tuhnúť. Nepečený čokoládový cheesecake je po stuhnutí (najlepšie cez noc) hotový.
TIP: Ak chcete čokoládovú polevu z mliečnej alebo horkej čokolády, treba pridať adekvátne množstvo smotany, ktoré sa líši od druhu čokolády. Pri mliečnej čokoláde dajte na 100 g čokolády 60-70 ml smotany a pri horkej 100 ml smotany na 100 g čokolády. Skúste aj tento overený recept na Oreo cheesecake. Alebo tento jednoduchý cheesecake s ovocím. Skúste aj ako piecť dokonalý cheesecake. Tu je zase recept na nesmrteľný metrový zákusok.
Videorecept