Hľadáte recept na lahodnú a jednoduchú bublaninu plnú ovocia? Vyskúšajte náš recept na šťavnatú ovocnú bublaninu a vychutnajte si tento úžasný dezert s vašou rodinou a priateľmi.

Šťavnatá ovocná bublanina

Recept na šťavnatú ovocnú bublaninu je jednoduchý a rýchly na prípravu a zvládne ho aj menej skúsený kuchár. Bublaninu môžete piecť s rôznym druhom ovocia, podľa chuti a dostupnosti.

Jednoduchosť

Recept na šťavnatú ovocnú bublaninu je rozdelený do prehľadných krokov, ktoré zvládne aj začínajúci kuchár. Všetky ingrediencie a pomôcky sú ľahko dostupné v bežných obchodoch s potravinami. Ale veľkú časť z nich máte určite aj doma.

Rýchlosť

Príprava bublaniny vám zaberie menej ako hodinu, takže je ideálna na spontánne posedenie s priateľmi alebo rodinou. Cesto je rýchle hotové a pečenie trvá len 35-40 minút.

Variabilita

Tento recept je skvelý vďaka svojej variabilite. Bublaninu môžete piecť s akýmkoľvek druhom ovocia, ktoré máte k dispozícii. Vyskúšajte marhule, slivky, jahody, čerešne, jablká, hrušky, slivky a mnoho ďalších. Môžete tiež experimentovať s rôznymi druhmi múky, ako napríklad celozrnnou múkou alebo pohánkovou múkou.

Chuť

Bublanina je šťavnatá, sladká a plná ovocia. Vďaka jednoduchému receptu si môžete chuť upraviť podľa vlastných preferencií. Do cesta môžete pridať vanilku, škoricu, citrónovú kôru alebo iné dochucovadlá, ktoré máte radi.

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 250 g hladkej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 štipka soli
  • Ovocie podľa chuti (napr. marhule, slivky, jahody, čerešne)
  • Práškový cukor na posypanie (voliteľné)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu

1. Príprava cesta:

V miske vyšľaháme vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pridávame mlieko a olej a mixujeme, kým sa ingrediencie nespoja.

2. Pridanie múky:

Do vaječnej zmesi preosievame múku s práškom do pečiva a štipkou soli. Jemne miešame, kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek.

3. Pečenie:

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. Na vrch cesta rovnomerne rozložíme ovocie, ktoré môžeme mierne zatlačiť do cesta.

Bublaninu vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme približne 35-40 minút. Po upečení skontrolujeme špajdľou, či je cesto prepečené. Ak sa na špajdli nelepia kúsky cesta, bublanina je hotová.

4. Chladenie a podávanie:

Upečenú bublaninu necháme krátko vychladnúť vo forme. Potom ju nakrájame na štvorce alebo obdĺžniky a môžeme posypať práškovým cukrom. Bublaninu podávame teplú alebo studenú s čajom, kávou alebo pohárom mlieka.

Tipy

  • Pre ešte šťavnatejšiu bublaninu môžete do cesta pridať 1-2 lyžice kyslej smotany alebo jogurtu.
  • Ak chcete mať bublaninu chrumkavejšiu, môžete na vrch cesta pred pečením posypať trochou strúhaného kokosu alebo mandlí.
  • Bublaninu môžete piecť aj s mrazeným ovocím, ktoré pred použitím nemusíte rozmrazovať.
  • Namiesto ovocia môžete do cesta pridať aj iné ingrediencie, ako napríklad čokoládové kúsky, orechy alebo sušené ovocie.
  • Vyskúšajte rôzne druhy ovocia a vytvorte si tak svoju obľúbenú kombináciu chutí.

Videorecept