Štuchané zemiaky s medvedím cesnakom. Vyskúšajte top recept z medvedieho cesnaku so značkou Ženy v meste. Medvedí cesnak je bežne dostupný, tak ide o ideálnu pochúťku.

Štuchané zemiaky s medvedím cesnakom - fotorecept kliknite

Sezóna medvedieho cesnaku už pomaly klope na dvere. Kuchyňa portálu Ženy v meste nezaháľa, a už teraz pre vás pripravujeme mnoho skvelých noviniek. Bude to nielen zdravé víno z medvedieho cesnaku, vynikajúce zapekané zemiaky či omeleta s medvedím cesnakom, ale aj mnoho iných úžasných receptov. Máte sa na čo tešiť.

Dnes vám prinášame top recept na štuchané zemiaky s medvedím cesnakom, ktoré sú nielen chutné a zdravé, pekne sa vynímajú aj na tanieri. Fantastické recepty z medvedieho cesnaku so značkou Ženy v meste.

Štuchané zemiaky s medvedím cesnakom. Nech sa páči. Top recept na skvelú prílohu z dielne kuchyne portálu Ženy v meste, ktorý sa oplatí vyskúšať.

Recept na prílohu zo zemiakov vynikajúce pečené zemiaky v rúre na papieri

 

Štuchané zemiaky s medvedím cesnakom, chutné a zdravé

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas varenia zemiakov: 20 minút
  • Počet porcií: 4-5

 

Vynikajúce štuchané zemiaky s medvedím cesnakom - ingrediencie

  • 10 zemiakov strednej veľkosti
  • 5 polievkových lyžíc masla
  • plná hrsť čerstvého medvedieho cesnaku (aj viac, podľa chuti) alebo 4 hrubšie plátky masla z medvedieho cesnaku
  • na dochutenie: soľ, drvená rasca, mleté čierne korenie

 

🛒 [Luxusná elektronika pre ženy od špičkovej dánskej firmy Bang & Olufsen - kliknite tu]

 

Štuchané zemiaky s medvedím cesnakom. Foto - Nela

 

Vynikajúce štuchané zemiaky s medvedím cesnakom - postup receptu 

  1. Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na menšie kocky. Pripravíme si väčší hrniec, kde ich budeme variť.
  2. Pripravené zemiaky zalejeme vodou, 2 cm nad ich povrch, pridáme soľ a rascu. Varíme do mäkka 20 minút.
  3. Čerstvý medvedí cesnak umyjeme a nakrájame nadrobno. Môžeme zvoliť aj maslo z medvedieho cesnaku.
  4. Medvedí cesnak orestujeme na masle, ktorý neskôr zmäkne. Maslo z medvedieho cesnaku stačí orestovať.
  5. Maslo bude voňavé. Uvarené zemiaky scedíme, pridáme orestovaný medvedí cesnak a dobre poštucháme. 
  6. Podľa potreby môžeme štuchané zemiaky s medvedím cesnakom dochutiť soľou a mletým čiernym korením.

Tip na záver: Naše štuchané zemiaky s medvedím cesnakom si môžete pripraviť ako prílohu k dusenému alebo pečenému mäsu, výborne sa hodia aj ku klasickým rezňom. Ak mäso nemusíte, pripravte si obľúbenú dusenú zeleninu, alebo si jednoducho doprajte pohár obyčajného kyslého mlieka.

Dobrú zdravšiu chuť.

 

 

Vybrali sme pre vás najlepšie recepty z medvedieho cesnaku