Vaječný likér je u nás je skvelou príležitosťou stretávať sa so susedmi. Vyskúšajte mierne alkoholický originál recept aj vy, chuť vaječného likéru vás príjemne prekvapí.

Vaječný likér

Recept na vaječný likér nie je náročný, ale výsledok rozhodne oceníte. Ak vám teda neprekáža jeho alkoholická esencia. Určite vám bude chutiť aj naša ľadová káva. Vyskúšajte aj náš recept na Turbo punč.

A tu je recept na originálne bombardino. Vyskúšajte aj ďalšie recepty na horúce vianočné nápoje. Tu je aj rodinný recept na Tatranský punč. Tu je zase recept na vianočný punč s ovocím. Máme aj vianočný baileys recept.

Ingrediencie

  • 8 ks vajíčok (žĺtok),
  • 1 ks Salko - kondenzované mlieko,
  • 3 dl rumu,
  • 150 g práškový cukor,
  • 1 ks vanilkový cukor,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na prípravu vaječného likéru

  1. Rozbijeme si vajíčka a rozdelíme ich na bielky a žĺtky. Žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom mixérom vymiešame do peny. Pridáme salko a opäť prešľaháme.


     
  2. Do zmesi postupne prilievame rum a ešte krátko šľaháme. Ak chceme likér redší, rumu dáme viac a naopak.


     
  3.  Vaječný likér prelejeme do fľaše. Z tejto dávky ho bude asi liter. Uložíme ho v chladničke, alebo na chladnom mieste. Tak sa lepšie rozvinú jeho chute. Prípadne ho môžeme neskôr opäť zohriať a vypiť ako teplý nápoj, alebo pridať trošku do kávy.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na vianočný punč. Alebo recept na varené červené víno. Skúste aj babičkin recept na kašeľ.

Vaječný likér

Pripravte si s nami skvelú sladkú a len jemne alkoholickú pochúťku. Zimné obdobie sa na to dokonale hodí. Ide o domácu a našu slovenskú obdobu írskeho nápoja Baileys. Za mňa poviem, že vylepšenú.

Vaječný likér pripravený podľa tohto receptu je naozaj skvelým dôvodom zájsť do susedov na návštevu. V chladničke vždy zhustne, tak si na jeho skvelú chuť vždy musíte trošku počkať. Po vytiahnutí z chladničky však po pár minútach zredne na príjemnú konzistenciu.

Veľkou vecou pri jeho príprave je množstvo rumu. Práve takto si sami určíte hustotu výsledného nápoja. Ak ho máte radi vaječný likér redší, dajte určite viac rumu ako sú tie tri v ingredienciách pri tomto recepte.

V prípade, že použijete 3 deci bude pomerne hustý. Ale to je v prípade tohto nápoja pozitívum. Uvidíte, že v poháriku nenecháte nič ani na jeho dne.

A ak by sa vám vaječný likér zdal málo, pripravte si s nami aj biele varené víno. A ak by ste chceli niečo nealkoholické, tu je recept na nealko vianočný punč. A tu zase recept na jednoduchý vaječný likér. Skúste aj recept na domáci čokoládový likér. Alebo aj recept na domáce baileys.