Originál vianočný punč. Vyskúšajte super recept na vynikajúci punč so značkou Ženy v meste.

Originál vianočný punč - fotorecept kliknite

Originál vianočný punč. Vynikajúci a voňavý. Pripravte si ho na Silvestra či Vianoce. Nielen príjemne zahreje, ale prevonia celý váš domov. Originál vianočný punč podľa super receptu kuchyne portálu Ženy v meste. Na zdravie!

Fantastický punč, ktorý poteší vaše chuľové poháriky? Nech sa páči. Originál vianočný punč so značkou Ženy v meste. Milí naši čitatelia. Prajeme vám veselého Silvestra v kruhu svojich najbližších. Ďakujeme za vašu priazeň v tomto roku. Veľmi si to vážime.

Tešíme sa na vás aj v ďalšom roku a sľubujeme, že vás nesklameme. Naďalej budeme pre vás pripravovať osvedčené a chutné recepty. 

Novinka gaštanové guľky s čokoládou, nepečený recept

Originál vianočný punč, výbornej chuti a vône

  • Čas prípravy: 20 minút

 

Silvestrovské chuťovky

Vynikajúci vianočný punč originál - ingrediencie

  • 0,5 l bieleho suchého vína
  • 0,5 l červeného sladšieho vína (najlepšie ríbezľové, kvôli výbornej chuti)
  • 1 l uvareného čierneho (ovocného) čaju (2 sáčky na 1 l)
  • 2 dl rumu (aj viac, podľa chuti)
  • 1 ks pomaranč
  • 1 ks mandarinka
  • 1 ks jablko 
  • 1 hrsť obľúbeného ovocia (maliny, čučoriedky, černice a pod.)
  • na dochutenie:
  • 4 ks celá škorica, 1 malá lyžička mletej škorice, 6 ks klinček, 2 ks badián, 1 ks vanilínový cukor (nemusí byť, ale výborne punč doladí), med na osladenie (podľa chuti)

 

 

Originál vianočný punč. Foto - Nela

 

Vynikajúci vianočný punč originál - postup receptu

  1. Najprv si uvaríme čaj. Môžeme ovocný, alebo aj čierny. Ja som zvolila čierny. Čierny čaj nelúhujeme príliš dlho, aby nebol prisilný (2 minúty stačia). Do väčšieho hrnca prilejeme víno biele, červené a rum. Ďalej vlejeme pripravený čaj. Punč necháme pomaly variť pri nízkej teplote. Pridáme celú škoricu, mletú škoricu, klinčeky, badián. Na prevoňanie punču vsypeme vanilínový cukor a med podľa chuti na osladenie.
  2. Ovocie (pomaranč, mandarinku, jablko) dôkladne umyjeme. Pomaranč a mandarinku rozpolíme a z polovíc ovocia pridáme šťavu do variaceho sa punču. Zvyšok pomaranča a mandarinky nakrájame na plátky. Jablko tiež rozpolíme, vyberieme jadierka. Nakrájame na plátky a pridáme do punču. Ak chceme punč ešte viac prevoňať, pridáme aj iné obľúbené ovocie. Punč varíme na miernom ohni približne 15 minút. 

Tip na záver: Do vianočného punču môžeme ovocie nakrájať na drobné kúsky. Potom si budeme vianočný punč nielen popíjať, ale aj lyžičkou zajedať. Len pozor, aby nám nebolo príliš veselo.

Na zdravie!

Rýchly vianočný recept zdravé datľové guľky s kokosom