Halušky ako príloha sú výborný nápad. Tento jednoduchý recept vám umožní pripraviť halušky, ktoré sa hodia ako príloha napríklad k rôznym mäsovým jedlám.

Halušky ako príloha

Tu je prehľadne spracovaný recept, ktorý môžete použiť na pripravenie tradičnej slovenskej prílohy. Halušky ako príloha nikdy nesklamú. Alebo skúste recept na maslové halušky k perkeltu.

  • Čas prípravy: 12 minút
  • Počet porcií: 4

Suroviny

  • 300 g polohrubej múky - 1 ks vajce - 1 čajová lyžička soli - vlažnej vody podľa potreby,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na halušky ako príloha

  1. Príprava cesta: Do veľkej misy rozbite vajce. Pridajte trocha vlažnej vody a soľ. Postupne pridávajte múku, pričom stále miešate, až kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu cesta. Cesto by malo byť skôr redšie, aby sa dalo ľahko pretláčať cez haluškár.
  2. Varenie halušiek: Pripravte si veľký hrniec s vriacou vodou. Pomocou haluškára alebo veľkej lyžice či noža hádžte cesto po malých kúskoch priamo do vriacej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, znamená to, že sú uvarené. Varte ich potom ešte asi minútu pre istotu.


     
  3. Dokončenie: Uvarené halušky scedíme a opláchneme v studenej vode, ukončíme tak varenie a odstránime lepkavosť. Hotové halušky podávame ako prílohu k mäsu na šťave alebo s akoukoľvek inou omáčkou podľa vlastného výberu.

Tip: Aby halušky ako príloha boli ešte lepšie, po scedení ich môžete zmiešať s kúskom masla alebo pokvapkať trochou oleja a premiešať. Toto zabezpečí, že halušky nebudú spolu zlepené a budú mať príjemnejšiu chuť. Skúste aj náš článok aká múka na halušky.

Videorecept na prílohové halušky