Najlepšie halušky z medvedieho cesnaku so značkou Ženy v meste. Vyskúšajte recept na prílohu, mäkučké halušky z medvedieho cesnaku, ktoré sú plné živín a vitamínov.

Výborne sa hodia k omáčkam, mäsu, skvelé sú aj s bryndzou alebo tvarohom, vynikajúce do polievok.

Halušky z medvedieho cesnaku

Sezóna medvedieho cesnaku je ešte stále tu. Medvedí cesnak je zelený zázrak prírody, pomáha nielen pri kašli, bolestiach hlavy, pri vysokej hladine cholesterolu, poruchách trávenia a vylučovania, posilňuje aj imunitu, pôsobí protizápalovo a antioxidačne.

Máte veľa čerstvého medvedieho cesnaku a neviete čo s ním? Najlepšie halušky z medvedieho cesnaku z dielne kuchyne portálu Ženy v meste sú skvelou voľbou. Vyskúšajte recept na výbornú prílohu.

Prečítajte si náš zaujímavý blog, ktorý sme pre vás pripravili medvedí cesnak, zber, skadovanie, účinky, všetko čo by ste mali vedieť - kliknite a k tomu ponúkame aj skvelé recepty z medvedieho cesnaku - kliknite Vyskúšajte aj recept na polievku z medvedieho cesnaku.

Recept na zdravú polievku úžasná krémová polievka z medvedieho cesnaku

Najlepšie halušky z medvedieho cesnaku, recept na zdravú prílohu

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4-5

 

Ingrediencie na halušky z medvedieho cesnaku

hrnček 200 ml

  • 3 plné hrste listov medvedieho cesnaku
  • 3 ks vajce
  • 200 ml kyslé mlieko (môže byť aj kyslá smotana alebo biely jogurt)
  • 3 hrnčeky hladkej špaldovej (hladkej) múky - podľa potreby
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Najlepšie halušky z medvedieho cesnaku. Foto - Nela

 

Fantastické halušky z medvedieho cesnaku - postup receptu 

  1. Do veľkého hrnca si dáme variť vodu na halušky. Medvedí cesnak dôkladne umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky, listy cesnaku sa lepšie rozmixujú. Do väčšej misy si rozklepneme vajcia, pridáme pripravený medvedí cesnak.
  2. Vajcia s medvedím cesnakom dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom. Vznikne nám základ na prípravu zdravých chutných halušiek z medvedieho cesnaku. Namiesto medvedieho cesnaku môžeme použiť čerstvé listy špenátu.
  3. K základu pridáme kyslé mlieko (kyslú smotanu, biely jogurt), soľ, mleté čierne korenie, zapracujeme hladkú špaldovú (hladkú) múku, aby nám vzniklo vláčne cesto. Ak je cesto husté, pridáme múku, ak redšie, zriedime mliekom.
  4. Keď voda zovrie, pridáme dve lyžičky soli a pretláčame halušky. Môžeme použiť haluškovač, pôjde nám to rýchlejšie. Halušky môžeme hádzať aj cez sito na halušky. Keď voda opäť zovrie, halušky vyplávajú, povaríme ich 10 minút.
  5. Uvarené halušky z medvedieho cesnaku scedíme. Keď ich budeme podávať ako prílohu k omáčkam ako hlavné jedlo, nepreplachujeme ich, aby ostali teplé. Keď ich chceme ako vložku do polievky, prepláchneme ich vo vlažnej vode.

Tip na záver: Halušky z medvedieho cesnaku sú skvelou prílohou k mäsu, smotanovým omáčkam, výborne ladia aj s bryndzou alebo tvarohom. Vyskúšajte ich pridať do mäsového či zeleninového vývaru, určite si pochutíte. Chutia fantasticky, sú výživné a zdravé.

Dobrú chuť.

 

 

Inšpirujte sa výborné cestoviny v smotanovej omáčke s medvedím cesnakom