Skvelý jablkový koláč s ovsenými vločkami bez múky, recept originál. Jabĺká sú ideálne na zlepšenie imunity. Vyskúšajte si z nich pripraviť chutné koláčiky bez múky a cukru podľa nášho receptu.

Jablkový koláč s ovsenými vločkami bez múky

Ponúkame Vám teda recept na niečo malé, sladké, no zároveň veľmi zdravé a diétne, bez múky a cukru. Jablká sú skutočným prírodným liekom. Sú ideálnym prostriedkom na zlepšenie imunity.

Dužina a šupky jablka obsahujú vlákninu, ktorá má nielen metabolický, ale i ochranný účinok na črevnú stenu.

Jablká obsahujú množstvo minerálnych látok: draslík, magnézium, vápnik a iné. Obsahujú veľa vitamínov, predovšetkým vitamín C.

Toto ovocie je bohaté na pektín, ktorý sa viaže na škodlivé látky a odvádza ich preč z ľudského organizmu. Tu sú aj ďalšie recepty na jablkový koláč.

Vyskúšajte aj recept na rýchle a zdravé koláčiky z ovsených vločiek, banánov a sliviek 💪

 

 

Jablká regenerujú a očisťujú ľudské telo, upravujú metabolizmus a hladinu cholesterolu. Obsahujú veľa antioxidantov. Zubári odporúčajú konzumáciu jabĺk ako prírodný a osvedčený prostriedok na hygienu ústnej dutiny, lebo odstraňujú zvyšky stravy a masírujú ďasná.

Tak čo, ideme na to? Vybehnite do obchodu alebo do sadu pre čerstvé jablka a pustíme sa do toho!

Jablkový koláč s ovsenými vločkami bez múky - ingrediencie

  • 4 – 5 jabĺk
  • 2 a pol pohára ovsených vločiek
  • 3 vajcia
  • 3 lyžice medu
  • 3 lyžice kokosového oleja (alebo iného rastlinného oleja)
  • 2 lyžičky škorice
  • 2 – 3 lyžice semiačok chia
  • 2 – 3 lyžice semiačok tekvice
  • 2 – 3 lyžice brusníc

 

 

Jablkový koláčik s ovsenými vločkami bez múky. Foto - Malgorzata Wojcieszyńska

 

Jablkový koláč s ovsenými vločkami bez múky - postup receptu

  1. V miske rozbijeme vajíčka a ľahko ich rozšľaháme vidličkou. Jablká nastrúhame na hrubých očkách strúhadla (ja nedávam dole šupku, pretože v nej je najviac vitamínov).
  2. Jablká pridáme k vajíčkam, spolu s medom, olejom a zvyšnými ingredienciami. Necháme odstáť približne 15 minút, aby ovsené vločky napučali a „vypili“ jablkovú šťavu. Pokiaľ vidíte, že masa je príliš vlhká, môžte pridať viac ovsených vločiek.
  3. V tom čase rozohrejme trúbu do teploty 180 stupňov. Na plech vyložený papierom na pečenie alebo na silikonovú podložku vykladáme lyžicou cesto a formujeme do neveľkých rozmerov. Ja som vyskúšala špeciálne obrúčky, vďaka ktorým som získala pekný tvár koliečok.
  4. Pečieme asi 20 minút – závisí od vlhkostí jabĺk: čím šťavnatejšie, tým lepšie ich je piecť do zlatista, aby sa potom rozpadávali. Po vybratí z trúby je dobré uložiť ich na mriežku a nechať vychladnúť, aby sa odparil zvyšok tekutín. Z uvedeného množstva som získala 22 koláčikov.
  5. Tie môžete skladovať do troch dní, ale... Verte mi, nevydržia dlho, lebo ich jednoducho s chuťou zjete. Sú totiž vlhké, jemné sladké, vďaka čomu sa výborné hodia ako desiata alebo ku káve.

Dobrú chuť. 🍪

 

 

Vyskúšajte aj recept na slivkový koláč s mrveničkou a ovsenými vločkami