Famózna čokoládová torta bez múky. Recept, ktorý chutí všetkým. Chcete prekvapiť oslávenca? Vyskúšajte jednoduchý recept na tortu z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Famózna čokoládová torta bez múky, ktorá chutí všetkým - fotorecept kliknite

Zbožňujete tvaroh a čokoládu, múke sa vyhýbate? Tak potom vyskúšajte famóznu čokoládovú tortu bez múky z kuchyne portálu Ženy v meste. Je jednoduchá na prípravu a jej chuť si zamilujete. Čokoládovo-tvarohová torta chutí predovšetkým malým mašktrtníkom.

Oslava bez torty? To určite nie. Každý oslávenec sa poteší nádhernej a hlavne chutnej torte. Nepečiete, lebo máte obavy? Pri tejto tortičke odložte všetky zábrany a prekvapte svoju rodinu. Famózna čokoládová torta bez múky si určite zaslúži vašu pozornosť. 

Inšpirujte sa receptom na zdravú a diétnu bezlepkovú tortu 🍰

Výborná čokoládová torta bez múky, ktorá chutí všetkým

  • Čas prípravy:  30 minút
  • Čas pečenia: 20 minút
  • Počet porcií: 14 ks

 

 

Famózna čokoládová torta bez múky, jednoduchá príprava - ingrediencie

  • 5 ks väčších vajec (6 ks menších)
  • štipka soli
  • 5 polievkových lyžíc kryštálového cukru (nie zarovnaných, nie veľmi kopcovitých, tak stredne plných)
  • 6 polievkových lyžíc kakaa (stredne plných)
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • na lahodný čokoládovo-tvarohový krém
  • 100 g šľahačková smotana (min. 30 %)
  • 500 g jemný termizovaný tvaroh 
  • 200 g čokoláda (min. 52 %)
  • na potretie: pohár obľúbeného džemu
  • na polevu ganache: 100 g čokoláda (min. 52 %), 100 ml šľahačková smotana (min.30%)

 

Famózna čokoládová torta bez múky, ktorá chutí všetkým. Foto - Nela

 

Famózna čokoládová torta bez múky, jednoduchá - postup receptu

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov. K bielkom si pridáme štipku soli. Počas šľahania postupne pridávame polovicu cukru (2,5 polievkových lyžíc) a šľaháme dotuha. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny. Mali by zdvojnásobiť objem. Kakao zmiešame s práškom do pečiva. K žĺtkovej hmote zapracujeme stierkou kakao zmiešné s práškom do pečiva. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov.
  2. Tortovú formu (cca 24 cm) vymastíme tukom a vysypeme múkou (pri bezlepkovej diéte vysypeme plech bezlepkovou múkou alebo kokosom, orechami). Jednoduchšie je použiť papier na pečenie kvôli čisteniu. Formu otočíme a podľa dna si vystrihneme kruh. Na boky formy si vystrihneme obdĺžnik. Formu si potrieme dôkladne vodou, aby sa papier prilepil. Do formy opatrne  stierkou rozvrstvíme cesto.
  3. Korpus pečieme pri teplote 190 oC 20 minút. Potom rúru vypneme a trochu pootvoríme dvierka cca 10 cm. Čokoládový korpus necháme v rúre dôjsť do vychladnutia. Potom vychladnutý korpus otočíme hornou časťou dole a položíme na podnos, na ktorom budeme tortu podávať. Cesto je jemné a vláčne, ďalším prekladaním torty by sme ho mohli  porušiť. Odstránime papier na pečenie. Potrieme džemom.
  4. Príprava čokoládového krému je úplne jednoduchá. Tento krém si môžeme pripraviť aj na iné zákusky. Je výborný aj do ovocných pohárov. Dôležité je, aby bol dostatočne vychladený. Takže, poďme na krém. Čokoládu rozpustíme nad parou. Necháme trochu vychladiť. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha. Pozor, aby sme ju neprešľahali a nezrazila sa. K smotane pomaly zašľaháme tvaroh.
  5. Nasleduje čokoláda. K tvarohovému krému postupne zašľaháme vlažnú čokoládu. Vznikne nám úžasný krém, ktorý chutí naozaj fantasticky. Do nášho krému nie je potrebné pridávať ďalší cukor, ak však obľubujete sladšie, práškový cukor zašľahajte k tvarohu. Hotový krém navrstvíme po celej ploche na korpus potretý džemom. Ak je krém taký redší, dáme tortu do chladu a až potom ju upravíme.
  6. Keď máme tortu zachladenú, pripravíme si polevu ganache. Na tejto poleve je skvelé to, že nepraská. Torta sa bude pekne krájať. Šlahačkovú smotanu zohrejeme, tesne pred bodom varu vypneme (pozor, nevaríme). Pridáme polámané kúsky čokolády. Necháme chvíľu postáť a až potom vymiešame. Touto hladkou čokoládou tortu polejeme. Tortičku necháme zachladiť a dozdobíme podľa fantázie.

Tip na záver: Obľubujete chuť čerstvého ovocia a čokolády? Na džem, ktorý ste rozotreli na korpus naukladajte kúsky banánov, malín, marhúľ alebo jahôd, potom nasleduje lahodný tvarohový krém a poleva ganache. Garantujeme, že naša čokoládová torta ohúri nejeden maškrtný jazýček.

Dobrú chuť. 

Pripravili sme pre vás jednoduchý recept na fantastickú čokoládovú tortu s parížskym krémom