Výborný čokoládový cheesecake, recept na istotu. Vyskúšajte recept na výborný čokoládový cheesecake z kuchyne portálu Ženy v meste.

Cheesecake čokoládový - fotorecept kliknite

Najlepší recept. Sladká dobrota bez pečenia, plná výbornej čokolády a bez lepku? Tak určite to bude čokoládový cheesecake. Vyskúšajte náš osvedčený recept, určite si zamaškrtíte.

Váš obľúbený internetový portál Ženy v meste pre vás pripravil ďalšiu fantastickú sladkú lahôdku, ktorej príprava vám nezaberie veľa času a chutí naozaj výborne.

Vyskúšajte aj recept na fantastickú nepečenú tvarohovú tortu s ovocím

Čokoládový cheesecake recept

  • Počet porcií: 12
  • Čas prípravy: 30 minút

 

 

Cheesecake čokoládový - ingrediencie

cheesecake - nepečený korpus:                                                     

  • 240 g kukuričné lupienky
  • 80 g rozpustené maslo
  • 4 polievková lyžica kakao

cheesecake - čokoládová plnka:

  • 500 g jemný tvaroh
  • 200 ml šľahačková smotana
  • 300 g tmavá čokoláda (čokoláda na varenie)

cheesecake - poleva:

  • 140 ml šľahačková smotana
  • 100 g tmavá čokoláda (čokoláda na varenie)

 

Recept na čokoládový cheesecake. Foto - Nela

 

Výborný čokoládový cheesecake - postup receptu

  1. Príprava na náš cheesecake je skutočne jednoduchá. Najprv si pripravíme všetky suroviny.
  2. Lupienky rozdrvíme v mixéri na jemno. Pridáme rozpustené maslo a kakao. Ak použijeme veľký robot, opäť premixujeme. Keď zvolíme menší, všetko spolu v miske poriadne vymiešame, aby sa hmota spojila.
  3. Tortovú formu (priemer cca 25 cm) vystelieme papierom na pečenie (alobalom) a to tak, že si vystrihneme na spodnú časť kruh a potom pásy na bočné steny formy.
  4. Na vystlané dno pozatlačujeme pripravenú korpusovú zmes a dáme minimálne na 20 minút do chladničky vytuhnúť.
  5. Medzitým si pripravíme tvarohovo-čokoládovú plnku. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Tvaroh vymiešame so smotanou. Smotanu nešľaháme, prilejeme ju tekutú.
  6. Rozpustenú čokoládu necháme vychladiť, aby bola vlažná, potom ju zapracujeme do tvarohového krému.
  7. Na boky formy vložíme pásy papiera na pečenie. Keď tak urobíme, cheesecake sa pekne oddelí od formy.
  8. Nepečený základ na cheesecake vyberieme z chladu a rozotrieme čokoládovú plnku. Formou potrasieme, aby sa hmota zarovnala. Opäť dáme do chladu.
  9. Vo vodnom kúpeli v šľahačkovej smotane rozpustíme tmavu čokoládu. Vznikne nám hladká poleva. Necháme trošku vychladiť. Nie úplne, aby sa nám poleva  potom pekne rozliala na čokoládovú hmotu.
  10. Pripravenú polevu rozlejeme na tvarohovo-čokoládovú plnku.
  11. Hotový koláčik necháme zachladiť aspoň na dve hodiny, najlepšie cez noc.
  12. Dozdobíme  šľahačkou, medovkou  alebo plátkami mandlí, kukuričnými guličkami v čokoláde -  ako nám chutí. Krájame nožom, ktorý vložíme do vriacej vody, osušíme, aby sme nakrájali pekné rezy.
  13. Náš čokoládový cheesecake je plný čokolády. Príprava je rýchla a jednoduchá. A čo je dôležité, chutí neodolateľne.

Dobrú chuť. 😋

Vyskúšajte aj recept na fantastickú čokoládovú tortu s parížskym krémom