Najlepšie pečené kuracie stehná v rúre sú na webe ženy v meste. Vyskúšajte osvedčený recept na prípravu kuracích stehien na rozmaríne.

Pečené kuracie stehná

Chrumkavé pečené kuracie stehná na rozmaríne spájajú v sebe dva dôležité a pozitívne prvky: chutnosť a jednoduchosť! Patria medzi moje najobľúbenejšie recepty z kuracieho mäsa.

Je to naozaj jednoduchý recept. Len s niekoľkými bežne dostupnými ingredienciami vieme doma kedykoľvek vykúzliť vynikajúci obed či večeru bez väčšej námahy. Jedinou ingredienciou, ktorá by mohla robiť problémny je rozmarín.

Rozmarín s cesnakom nám však pečené kuracie stehná nádherne prevonia a tak nám bude chutiť tento jednoduchý recept ešte viac. Vyskúšajte ho. 

Kuracie mäso je v našich končinách nesmierne obľúbené. Jeho príprava je rýchla, nenáročná. A práve šťavnaté pečené kuracie stehná sú možno aj najobľúbenejšou časťou pri príprave hydiny. Ale ak máte chuť na niečo iné, vyskúšajte aj recept na fantastický stroganov. Alebo recept na zemiakové placky s mäsom. 

Ingrediencie

pečené v rúre - 3 porcie

  • 3 kuracie stehná,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • Olivový olej,
  • 3-4 malé vetvičky čerstvého rozmarínu (môžeme nahradiť sušeným),
  • Soľ,
  • Čierne korenie,
  • Mletá sladká paprika,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na pečené kuracie stehná v rúre

  1. Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Umyté stehná potrieme olejom z každej strany. Potom ich posolíme, okoreníme a pridáme na ne i mletú sladkú papriku.


     
  2. Takto pripravené kuracie stehná položíme na pekáč. Pod samotné stehná môžeme pridať ešte po troške oleja, aby sa nám na pekáč moc neprilepili.


     
  3. Strúčiky cesnaku zbavíme šupky a nakrájame na tenké kolieska. Tými obložíme kuracie stehná. Odporúčam dať niekoľko koliesok aj pod kuracie stehná, nielen navrch.


     
  4. Rovnakým spôsobom kura obložíme čerstvým rozmarínom. Ak nemáme čerstvý, môžeme pridať sušený. Rozmarín s cesnakom nám stehná v rúre krásne prevoňajú.


     
  5. Takto pripravené kuracie stehná vložíme do rúry vopred predhriatej na 180 stupňov. Necháme piecť približne 40 minút, potom pridáme teplotu na 200 stupňov a takto prudšie opekáme ďalších 10-15 minút. Zabezpečíme tak, že kuracie stehná nebudú vysušené, avšak s fajnou, chrumkavou kôrkou.


     
  6. Hotovo! Klasické pečené kuracie stehná na rozmaríne podávame so zemiakmi, alebo inou obľúbenou prílohou. V mojom prípade to bola ryža a tzatziki. Pripravte si pečené kuracie stehná aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Dobrú chuť! Vyskúšajte aj recept na kuracie mäso v marináde.

Videorecept