Najlepšie vláčne muffiny z jedného vajca. Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka jednoduchý a lacný recept, ktorý si môžete upraviť podľa surovín, ktoré máte doma.

Najlepšie vláčne muffiny z jedného vajca - fotorecept kliknite

Muffiny sú vynikajúce, pretože si ich môžete pripraviť podľa svojej chuti. Obľúbené sú predovšetkým vďaka jednoduchej príprave. Sladké muffinové maškrtenie.

Mlieko môže byť acidofilné, pridať je možné aj mlieko obyčajné, ale aj biely jogurt, cukor kryštálový alebo trstinový, múka špaldová, ovsená, ale aj klasická pšeničná. Dôležité je, aby ste si vypracovali cesto na muffiny, ktoré bude také akurát, ani príliš husté, ani riedke.

Muffiny môžete vylepšiť ovocím, čokoládou a orieškami. Inšpirujte sa a upečte si muffiny z dostupných surovín. 

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených zopár receptov na chutné a jednoduché muffiny. Recepty sú väčšinou hrnčekové, aby ste nepotrebovali váhu. Vyskúšajte aj naše úžasné muffiny na slano, najlepšie muffiny na sladko i slano, recepty na najlepšie muffiny - kliknite

 

Inšpirujte sa fantastické hrnčekové čokoládové muffiny s banánom

 

Vynikajúce lacné muffiny z jedného vajca, vláčne a chutné

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas pečenia: 15-20 minút
  • Počet kusov: 12

 

Najlepšie vláčne muffiny z jedného vajca - ingrediencie         

hrnček 300 ml    

  • 400 ml acidofilné mlieko (kyslé mlieko alebo smotana alebo biely jogurt alebo mlieko)
  • 1 ks vajce
  • 50 g roztopené maslo
  • 0,5 hrnčeka trstinového (kryštálového) cukru
  • 1 ks vanilínový cukor
  • cca 2-2,5 hrnčeka celozrnnej špaldovej múky (hladkej, ovsenej, prípradne múky zmiešané) - podľa potreby
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • plná hrsť ovocia (môže byť aj ananás ako v našom recepte, alebo iné obľúbené ovocie, kompótové, čerstvé)
  • na dochutenie muffinov: môžeme pridať lyžičku mletej škorice, dve polievkové lyžice kakaa, škoricový cukor, kúsky čokolády

 

 

Najlepšie vláčne muffiny z jedného vajca. Foto - Nela

 

Najlepšie vláčne muffiny z jedného vajca - postup receptu 

  1. Do misky pridáme acidko (mlieko podľa výberu), vajce, roztopené vlažné maslo, cukor trstinový (kryštálový) a vanilínový.
  2. Všetky suroviny dobre rozmiešame, môžeme aj vyšľahať. Vznikne nám mokrá zmes na prípravu jednoduchých muffinov.
  3. Do zmesi postupne zapracujeme prášok do pečiva, múku podľa výberu. V našom recepte je to celozrnná špaldová múka.
  4. Múky pridáme toľko, koľko nám pohltí mokrá zmes. Cesto nesmie byť ani riedke, ani príliš husté. Primiešame aj ananás. 
  5. Plech na muffiny vystelieme papierovými košíčkami, ktoré naplníme. Ak zvolíme ovocie čerstvé, povtláčame ho do cesta.
  6. Z tejto dávky si upečieme 12 ks veľkých muffinov. Ak chceme muffiny menšie, cesto rozdelíme na 2x, upečieme si 24 ks.
  7. Hotové muffiny môžeme posypať aj škoricovým cukrom, môžeme ich vylepšiť aj kúskami obľúbenej čokolády, orieškami.
  8. Muffiny pečieme pri teplote 175 oC 15-20 minút podľa potreby. Muffiny pekne narastú a zavoňajú. Necháme vychladnúť.

Tip na záver: Upečené muffiny môžeme po vychladnutí poliať roztopenou čokoládou, pridať k nim kôpku šľahačky, bieleho jogurtu, ale aj čerstvé ovocie. Pripravte si skvelé muffiny podľa svojej chuti, tak, ako ich máte radi.

Sladké maškrtenie. 😍

 

 

Vybrali sme pre vás svieže citrónové muffiny s polevou