Máme pre vás jednoduchý recept na retro vajíčkový šalát, ktorý sa teší veľkej obľube už dlhé desaťročia. Pripravte si retro šalát tentoraz so ženami v meste.

Retro vajíčkový šalát

Ak máte chuť pripomenúť si chutné spomienky z minulosti, tento náš overený recept na retro vajíčkový šalát je ako stvorený na takú príležitosť. Svojou jednoduchosťou a bohatou chuťou si získa každého, kto ocení klasiku na stole.

Hoci aj k víkendovým raňajkám, alebo ako skvelá pochúťka na stretnutie s priateľmi.

Pripravte si tento tradičný vajíčkový šalát, ktorý dokazuje, že niektoré veci sú jednoducho nadčasové. Vychutnajte si retro vajíčkový šalát tentoraz v spoločnosti "žien v meste", ktoré vám prinesú tipy, ako na tento obľúbený klasik pripraviť ešte lepšie. Prípadne skúste aj zemiakový šalát, alebo recept na klasický parížsky šalát.

Ingrediencie

  • 8 ks vajce uvarené natvrdo (8 väčších alebo 10 menších) - 3-4 ks sterilizovaná uhorka strednej veľkosti (podľa chuti) - 1 ks menšia cibuľa (najlepšie šalotka alebo červená cibuľa, majú jemnejšiu chuť) - 6 plných polievkových lyžíc majonézy alebo tatárskej omáčky (podľa chuti aj viac) -  ak chcete šalát ľahší pridajte si k 2 polievkovým lyžiciam tatárskej omáčky vyberte ešte 4 lyžice kyslej smotany,
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, horčica - podľa chuti, šťava z kyslých uhoriek - podľa potreby, na dochutenie a zriedenie tohto retro vajíčkového šalátu,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu

  1. Prípravu retro vajíčkového šalátu začneme tak, že si uvaríme vajcia na tvrdo. Do vody, v ktorej sa budú variť pridáme pol lyžičky sódy bikarbóny, budú sa tak lepšie lúpať. Varíme ich 10 minút od zovretia vody. Potom vodu vylejeme, vajcia ihneď ochladíme studenou vodou. Vajcia ošúpeme a pretlačíme cez sitko na zemiaky, môžeme ich aj nakrájať na mesiačiky.


     
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno, kyslé uhorky na malé kocky. Pridáme aj majonézu, tatársku omáčku či biely jogurt, smotanu, ale aj korenie.


     
  3. Šalát dochutíme soľou, mletým čiernym korením, pridáme aj horčicu a šťavu z kyslých uhoriek. Šťava šalát nielen dochutí, zároveň ho aj zriedi. Všetko pridávame postupne, podľa chuti. Kyslé uhorky pridávame podľa obľuby.


     
  4. Ak si chceme pripraviť šalát ľahší, pridáme kyslú smotanu či hustý biely jogurt. Klasický vajíčkový šalát je samozrejme s majonézou alebo tatárskou omáčkou. Takto pripravený vajíčkový šalát uložíme do chladu zachladiť.

Tip od žien v meste: Retro vajíčkový šalát môžeme zjesť aj hneď. Ak ho však necháme v chladničke  aspoň hodinu odležať, bude oveľa chutnejší, pretože prejdú všetky chute.

Videorecept