Domáci parížsky šalát - stará známa klasika má aj svoju ČSN z roku 1976 a snáď každý ho má rád ešte aj dnes. A nezdá sa, že sa na tom niečo zmení. Pripravte si pochúťku podľa receptu z kuchyne portálu Ženy v meste.

Parížsky šalát, domáci originál fotorecept - kliknite

Parížsky šalát je pomenovanie pre pokrm známy ešte z čias bývalého Československa. Pôvodne sa totiž pripravoval z parížskej salámy, k tomu neodmysliteľná majonéza, hrášok, uhorky v sladko-kyslom náleve, jemné dochutenie.

Miska parížskeho šalátu nesmela chýbať na žiadnom slávnostnejšom stole, najmä tom silvestrovskom.

Dnes už by bolo ťažké zháňať parížsky salám na našich pultoch, no dá sa pokojne nahradiť akoukoľvek inou mäkkou salámou.

Ponúkame vám fotorecept na portáli Ženy v meste, pomocou ktorého si ľahko a rýchlo pripravíte parížsky šalát – starú známu a chutnú klasiku.

Vyskúšajte aj recept na fantastický parížsky šalát webu DobráKuchyňa.sk

Vynikajúci parížsky šalát podľa ČSN z roku 1976

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 0 minút
  • Počet porcií: 4

 

Ingrediencie na prípravu parížskeho šalátu

(na 4 porcie)

  • 400 g mäkkej salámy,
  • 150 g sterilizovaného hrášku,
  • 3 uhorky v sladko-kyslom náleve,
  • 1 malá cibuľa,
  • 1 KL horčice,
  • 250 ml majonézy,
  • mleté čierne korenie - podľa chuti,
  • soľ - podľa chuti

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Vynikajúci parížsky šalát, domáci originál recept. Foto - Slávka

Postup receptu na parížsky šalát

  1. Cibuľu si nakrájame na drobné kocky, osolíme, okoreníme.
  2. Pridáme hrášok.
  3. Mäkkú salámu nakrájame na drobno a pridáme do misky.
  4. Nasleduje ešte horčica a na drobno nakrájané uhorky.
  5. Pridáme majonézu a dôkladne všetko premiešame.