Vianočný zemiakový šalát s majonézou, tradičný recept. Zemiakový šalát nesmie chýbať na žiadnom vianočnom, alebo veľkonočnom stole. Ponúkame recept na tradičný zemiakový šalát, ktorý má lahodnú chuť.

Vianočný zemiakový šalát s majonézou - fotorecept kliknite

Zemiakový šalát patrí na Slovensku k tradičným vianočným či sviatočným pokrmom. Ženy v meste vám preto ponúkajú tento tradičný a overený recept na tradičný zemiakový šalát, ktorý zrejme nemusí chýbať v nijakej slovenskej domácnosti.

Na prvý pohľad sa zemiakový šalát zdá ako jednoduchá tredičné jedlo, ale nájdu sa aj pri jeho výrobe regionálne špecifiká. Ale je fakt, že tento recept z kuchyne portálu Ženy v meste je zrejme to najtradičnejšou verziou. Vyskúšajte ho, určite nebudete ľutovať.

Pripravte si teda s nami tradičné jedlo a užívajte si sviatočné chvíle plnými dúškami. Tradičný zemiakový šalát k nim jednoducho patrí.

Vybrali sme pre vás recept na zdravý zemiakový šalát s cviklou, ktorý si zamilujete

 

Zemiakový šalát s majonézou – ingrediencie na 4 porcie

  • 7 ks zemiakov strednej veľkosti
  • 3 ks vajce
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks sterilizovaná zelenia (mrkva, hrášok) 330g
  • 3 ks väčšia kyslá uhorka
  • 1 ks majolenka (majonéza) 225g
  • nálev z kyslých uhoriek
  • Ingrediencie na dochutenie: soľ, cukor, čierne korenie mleté

 

Vianočný zemiakový šalát, tradičný recept. Foto - Nela

 

Zemiakový šalát s majonézou, tradičný recept - postup

  1. Zemiaky si varíme v šupke cca 20 minút, podľa veľkosti. Kontrolujeme vidličkou, nesmú byť rozvarené. Po uvarení ich premyjeme studenou vodou. Ak chceme, aby sa nám jednoducho lúpali, každý surový zemiak narežeme v strede dookola.
  2. Po uvarení len stiahneme šupku z oboch strán. Vajíčka si uvaríme na tvrdo. Zeleninu môžeme použiť sterelizovanú, alebo si ju môžeme povariť. Mrkvu varíme v celku, po vychladnutí nakrájame na malé kocky, ako aj kyslé uhorky.
  3. Cibuľu si nakrájame nadrobno a dáme variť do horúcej vody na 3 minúty (bude ľahšie stráviteľná). Scedíme. Suroviny necháme vychladnúť.
  4. Zemiaky a vajíčka si ošúpeme a pretlačíme cez klasické koliesko na šaláty. Pridáme majonézu. Jemne premiešame a pridáme mrkvu s hráškom, cibuľu, uhorky.
  5. Prilejeme nálev z kyslých uhoriek. Šalát odľahčí a bude lahodnejší. Dochutíme soľou, cukrom, čiernym korením mletým.

Dobrú chuť! 👌

Vyskúšajte aj recept na najlepšie tradičné linecké koláčiky.