Najlepší klasický vajíčkový šalát. Top recept. Výborná pochúťka so značkou Ženy v meste.

Vajíčkový šalát

Majonézové šaláty sa u nás tešia veľkej obľube. Ak nie ste zástancami majonézy, pripravte si náš klasický vajíčkový šalát so zmiešaním majonézy a hustého biele jogurtu, prípadne majonézu vymeňte iba za jogurt a pridajte zopár kvapiek olivového oleja.

Kuchyňa portálu Ženy v meste myslí na všetkých, aby si mohli pochutnať. Tradičné, ale aj zdravšie jedlá so značkou Ženy v meste.

Najlepší klasický vajíčkový šalát. Vyskúšajte top recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Príprava je rýchla a nenáročná. Výbornú večeru alebo pohostenie pre návštevu máte za pár minút na stole. Nech sa páči. Inšpirujte sa. Máme aj ďalšie recepty na šaláty na Veľkú noc.

Pripravili sme aj recept na lahodnú vajíčkovú nátierku. Vyskúšajte aj náš jogurtový dresing na šalát.

Najlepší klasický vajíčkový šalát, šťavnatý a veľmi chutný

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Počet porcií: 4

 

Ingrediencie

  • 8 ks väčších vajec uvarených natvrdo (10 ks menších),
  • 3-4 ks sterilizovaná kyslá uhorka strednej veľkosti (podľa obľuby),
  • 1 ks menšia šalotka alebo červená cibuľa,
  • 6 plných polievkových lyžíc majonézy (alebo hustý biely jogurt a polievková lyžica olivového oleja),
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, horčica, šťava z kyslých uhoriek (podľa potreby, na dochutenie, ale aj zriedenie šalátu),

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Najlepší klasický vajíčkový šalát. Foto - Nela

 

Vynikajúci klasický vajíčkový šalát - postup receptu

  1. Najprv si uvaríme vajcia na tvrdo. Do vody, v ktorej sa budú variť pridáme pol lyžičky sódy bikarbóny, budú sa lepšie lúpať. Varíme 10 minút od zovretia. Potom vodu vylejeme a vajcia ihneď ochladíme studenou vodou.
  2. Uhorky a cibuľu (najlepšie šalotku, červenú cibuľu, ktorá je jemnejšia) nakrájame nadrobno. Vajcia olúpeme a nakrájame na mesiačiky, ak chceme väčšie kúsky. Môžeme pretlačiť aj cez sitko na zemiaky na menšie kocky.
  3. K vajíčkam a zelenine pridáme majonézu. Ak chceme šalát ľahší, môžeme zvoliť pomer majonézy a hustého bieleho jogurtu 1:1. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, horčicou. Uhorkovú šťavu pridávame nakoniec.

Tip na záver: Klasický vajíčkový šalát môžeme konzumovať aj hneď. Ak ho však necháme v chlade odležať aspoň na hodinu, bude oveľa chutnejší, pretože prejdú všetky chute. Potom ho môžeme podľa potreby ešte dochutiť, prípadne pridať majonézu alebo šťavu z kyslých uhoriek, keď ho chceme redší. Dobrú šalátovú chuť. Vybrali sme pre vás recept na klasický zemiakový šalát s majonézou. Alebo skúste tento recept na retro vajíčkový šalát.