Najlepší klasický vajíčkový šalát. Top recept. Výborná pochúťka so značkou Ženy v meste.

Najlepší klasický vajíčkový šalát - fotorecept kliknite

Majonézové šaláty sa u nás tešia veľkej obľube. Ak nie ste zástancami majonézy, pripravte si náš klasický vajíčkový šalát so zmiešaním majonézy a hustého biele jogurtu, prípadne majonézu vymeňte iba za jogurt a pridajte zopár kvapiek olivového oleja.

Kuchyňa portálu Ženy v meste myslí na všetkých, aby si mohli pochutnať. Tradičné, ale aj zdravšie jedlá so značkou Ženy v meste.

Najlepší klasický vajíčkový šalát. Vyskúšajte top recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Príprava je rýchla a nenáročná. Výbornú večeru alebo pohostenie pre návštevu máte za pár minút na stole. Nech sa páči. Inšpirujte sa.

Pripravili sme aj recept na lahodnú vajíčkovú nátierku

Najlepší klasický vajíčkový šalát, šťavnatý a veľmi chutný

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Počet porcií: 4

 

Vynikajúci klasický vajíčkový šalát - ingrediencie

  • 8 ks väčších vajec uvarených natvrdo (10 ks menších)
  • 3-4 ks sterelizovaná kyslá uhorka strednej veľkosti (podľa obľuby)
  • 1 ks menšia šalotka alebo červená cibuľa
  • 6 plných polievkových lyžíc majonézy (alebo hustý biely jogurt a polievková lyžica olivového oleja)
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, horčica, šťava z kyslých uhoriek (podľa potreby, na dochutenie, ale aj zriedenie šalátu)

 

🛒 [Riflová TAŠKA s folklórnou stužkou a rovnako ozdobeným rúškom - kliknite tu] 😍

 

Najlepší klasický vajíčkový šalát. Foto - Nela

 

Vynikajúci klasický vajíčkový šalát - postup receptu

  1. Najprv si uvaríme vajcia na tvrdo. Do vody, v ktorej sa budú variť pridáme pol lyžičky sódy bikarbóny, budú sa lepšie lúpať. Varíme 10 minút od zovretia. Potom vodu vylejeme a vajcia ihneď ochladíme studenou vodou.
  2. Uhorky a cibuľu (najlepšie šalotku, červenú cibuľu, ktorá je jemnejšia) nakrájame nadrobno. Vajcia olúpeme a nakrájame na mesiačiky, ak chceme väčšie kúsky. Môžeme pretlačiť aj cez sitko na zemiaky na menšie kocky.
  3. K vajíčkam a zelenine pridáme majonézu. Ak chceme šalát ľahší, môžeme zvoliť pomer majonézy a hustého bieleho jogurtu 1:1. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, horčicou. Uhorkovú šťavu pridávame nakoniec.

Tip na záver: Klasický vajíčkový šalát môžeme konzumovať aj hneď. Ak ho však necháme v chlade odležať aspoň na hodinu, bude oveľa chutnejší, pretože prejdú všetky chute. Potom ho môžeme podľa potreby ešte dochutiť, prípadne pridať majonézu alebo šťavu z kyslých uhoriek, keď ho chceme redší.

Dobrú šalátovú chuť.

 

 

Vybrali sme pre vás recept na klasický zemiakový šalát s majonézou