Tlačenka, vajíčka a zelenina
Tradičná tlačenka je slovenská, dnes aj stredoeurópska pochúťka, ktorá sa najčastejšie zvykla pripravovať po zabíjačke. Ide o studenú mäsovú klasiku, ktorú ste si mohli vždy zvoliť ako predjedlo alebo studené hlavné jedlo.
Portál Ženy v meste nevynecháva mäsový základ tlačenky, no vo svojom alternatívnom fotorecepte využíva aj veľkonočné stálice ako vajcia či mlieko. Tlačenku si môžete akokoľvek prispôsobiť vašej chuti a servírovať po celý rok pri ľubovoľnej oslave a nielen k Veľkej noci. Všetko závisí od vás!
Nech sa vám tlačenka podarí a zároveň k nej želáme krásne prežitie veľkonočných sviatkov!
Top recept pre vás
Ingrediencie na tlačenku
- 1 majolenka (420 ml)
- 5 vajec uvarených natvrdo
- 1x sterilizovaná zelenina ako hrášok, mrkva či kukurica (470 g)
- 1 menšia čerstvá kápia alebo červená paprika
- 2 menšie sterilizované kyslé uhorky (voliteľné)
- 200 g bravčovej chudej salámy alebo šunky vcelku
- 1,5 ks želatíny (20g)
Na dochutenie: Soľ, vegeta (voliteľné), mleté čierne korenie a ocot
Na dozdobenie: Bylinky, zelenina a vajce na tvrdo
Vajíčková tlačenka so zeleninou. Fotka - Nela