Tlačenka, vajíčka a zelenina

Tradičná tlačenka je slovenská, dnes aj stredoeurópska pochúťka, ktorá sa najčastejšie zvykla pripravovať po zabíjačke. Ide o studenú mäsovú klasiku, ktorú ste si mohli vždy zvoliť ako predjedlo alebo studené hlavné jedlo.

Portál Ženy v meste nevynecháva mäsový základ tlačenky, no vo svojom alternatívnom fotorecepte využíva aj veľkonočné stálice ako vajcia či mlieko. Tlačenku si môžete akokoľvek prispôsobiť vašej chuti a servírovať po celý rok pri ľubovoľnej oslave a nielen k Veľkej noci. Všetko závisí od vás!

Nech sa vám tlačenka podarí a zároveň k nej želáme krásne prežitie veľkonočných sviatkov!

 

 

Ingrediencie na tlačenku

  • 1 majolenka (420 ml)
  • 5 vajec uvarených natvrdo
  • 1x sterilizovaná zelenina ako hrášok, mrkva či kukurica (470 g)
  • 1 menšia čerstvá kápia alebo červená paprika
  • 2 menšie sterilizované kyslé uhorky (voliteľné)
  • 200 g bravčovej chudej salámy alebo šunky vcelku
  • 1,5 ks želatíny (20g)

Na dochutenie: Soľ, vegeta (voliteľné), mleté čierne korenie a ocot

Na dozdobenie: Bylinky, zelenina a vajce na tvrdo

Vajíčková tlačenka so zeleninou. Fotka - Nela