Vynikajúca marináda na kuracie mäso. Chutná marináda zo sójovej omáčky, medu a zázvoru. Jednoduchý recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Vyskúšajte.

Vynikajúca marináda na kuracie mäso - fotorecept kliknite

Marinády sú veľmi obľúbené. Ak si mäso naložíte do fajnovej marinády spolu s olejom, mäso vám vydrží v chlade aj zopár dní. Potom ho stačí na panvici iba opiecť a skvelý obed či večeru máte za pár minút na stole.

Máte doma kuracie prsia? Chcete si pripraviť niečo chutné a delikátne? Stavte na vynikajúcu marinádu. Najlepšia marináda zo sójovej omáčky, medu a zázvoru so značkou Ženy v meste. Varte s nami jednoducho a chutne.

Rýchla minútka z kuracích pŕs. Jednoduchá príprava, úspech zaručený. Recept aj pre začiatočníkov.

Šťavnaté kuracie prsia marinované v sójovej omáčke a mede výborne ladia s čerstvým zeleninovým šalátom či dusenou zeleninou, ak si kalórie nestrážite, aj s opekanými zemiakmi, hranolkami, ryžou. Dobrú chuť so značkou Ženy v meste želáme.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho receptov z kuracieho mäsa. Stačí si iba vybrať z našej bohatej ponuky najlepšie kuracie recepty, skvelé kuracie mäso, polievka, obed, večera - kliknite

 

Tip na chutný lacný obed kompletný obed z kuracích stehien, polievka aj hlavné jedlo

 

Najlepšia marináda na kuracie mäso, marináda, ktorú si zamilujete

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Počet porcíí: 4

Fantastická marináda zo sójovej omáčky a medu - ingrediencie

      na porciu rátame cca 150 g mäsa

  • 4 ks kuracie prsia
  • na delikátnu marinádu:
  • soľ (podľa chuti)
  • mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • 10 polievkových lyžíc sójovej omáčky
  • 3 polievkové lyžice medu
  • malá lyžička sušeného alebo nastrúhaného čerstvého zázvoru (môžeme aj vynechať)
  • na opekanie:
  • 4 polievkové lyžice oleja

 

 

Vynikajúca marináda na kuraci mäso. Foto - Nela

Fantastická marináda zo sójovej omáčky a medu - postup receptu 

  1. Kuracie prsia umyjeme a dobre osušíme. Kuracie mäso si nakrájame na plátky alebo hrubšie rezance. Pripravíme si chutnú sójovo medovú marinádu so zázvorom, ktorá je úplne jednoduchá.
  2. K sójovej omáčke primiešame soľ, mleté čierne korenie, med, sušený alebo nastrúhaný čerstvý zázvor. Vložíme aj mäso. Uložíme do chladu na pár hodín, najlepšie cez noc, aby prešli chute.
  3. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme olej. Vložíme marinované kúsky, ktoré opekáme z každej strany, aby sa prepiekli. Trvá to zopár minút. Potom necháme odležať 3 minúty a podávame.

Tip na záver: Namiesto kuracích pŕs môžeme zvoliť mäsko z vykostených kuracích stehien, ale aj morčacie mäso. Vyskúšajte.

Dobrú delikátnu chuť želáme.

Vyskúšajte aj výborné grilované kuracie prsia s uhorkovým dresingom