Fantastické kuracie prsia s parmezánom pečené na panvici. Vyskúšajte náš veľmi rýchly a chutný recept z kuracieho mäsa. Dobrú chuť so značkou Ženy v meste.

Pečené kuracie prsia s parmezánom - fotorecept kliknite

Kuchyňa portálu Ženy v meste vám dnes prináša novinku, veľmi rýchly recept na úžasné pečené kuracie prsia s parmezánom. Skvelá pochúťka, ktorá je aj bez lepku, na prípravu potrebujeme iba 20 minút. Fantastický fit obed či večera pre celú rodinu. Dobrú chuť vám želáme.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho receptov z kuracieho mäsa. Najlepšie kuracie mäso v marináde, výborné pečené kuracie stehná, pravá živánska z kuracieho mäsa, skvelé rizoto s kuracími kúskami, silný kurací vývar a veľa iných.

Vyberte si z našej bohatej ponuky najlepšie kuracie recepty, skvelé kuracie mäso, polievka, obed, večera - kliknite

Milujete rýchle jedlá z panvice? Ste na správnom mieste. Dnes sme si pre vás pripravili rýchle hlavné jedlo z kuracieho mäsa. Najlepšie pečené kuracie prsia s parmezánom, ktoré si určite obľúbite. Tajomstvom výbornej chuti je maslo, ktoré kuracie kúsky zjemní a dodá dokonalú chuť.

Tip na chutný lacný obed kompletný obed z kuracích stehien, polievka aj hlavné jedlo

 

Najlepšie pečené kuracie prsia s parmezánom, ktoré si zamilujete

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcíí: 4

 

Kuracie prsia s parmezánom pečené na panvici - ingrediencie

      na porciu rátame cca 150 g mäsa

  • 600 g kuracie prsia
  • 4 polievkové lyžice masla
  • dve hrste strúhaného parmezánu
  • na dochutenie mäsa: mletá červená paprika (môže byť aj pálivá), soľ, celá (drvená alebo mletá rasca), mleté čierne korenie, kurkuma (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo)

 

 

Fantastické pečené kuracie prsia s parmezánom. Foto - Nela

Kuracie prsia s parmezánom pečené na panvici - postup receptu 

  1. Pripravíme si mäso. Kuracie prsia umyjeme a dobre osušíme. Mäso nakrájame na menšie kúsky, môžeme aj na plátky,
  2. Na kvalitnejšiu panvicu pridáme maslo, rozohrejeme, poukladáme kúsky kuracieho mäsa. Mäso okoreníme podľa chuti.
  3. Potom ho opekáme cca 5 minút dozlatista. Tak mäso otočíme, pridáme strúhaný parmezán, dopečieme z druhej strany.

Tip na záver: Na opekanie kuracieho mäsa nám postačí naozaj iba zopár minút. Nepečieme ho pridlho, aby sa nevysušilo. Keď má zlatistú farbu, je hotové. Samozrejme, záleží to od hrúbky kuracích plátkov. Parmezán sa na mäsku roztečie, dodá mu fantastickú chuť.

Dobrú delikátnu chuť.

Inšpirujte sa. Vynikajúce kuracie prsia na hrášku, recept pre celú rodinu