Najchutnejšia lahodná šalátová polievka. Skvelý a rýchly recept na fantastickú polievku plnú živín a vitamínov so značkou Ženy v meste. Jednoduchá príprava, dokonalá chuť. Nech sa páči, inšpirujte sa.

Najchutnejšia lahodná šalátová polievka - fotorecept kliknite

Chutná polievka nielen zasýti, ale aj zahreje. Krémové polievky sú obľúbené, pretože sú lahodné. Milujú ich predovšetkým deti, ale aj dospelým potešia chuťové poháriky. Vyskúšajte našu novinku, najchutnejšiu lahodnú šalátovú polievku.

Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás denne pripravuje nové recepty na vynikajúce a jednoduché polievky. Stačí si iba vybrať z našej širokej ponuky najlepšie krémové polievky, jednoduché lahodné polievky - kliknite  

Hlávkový šalát obsahuje vitamíny B1, B2, B6, C, E, K, kyselinu listovú. Z minerálov je to predovšetkým železo, vápnik, sodík, zinok, fosfor, draslík, horčík, ale aj veľké množsto zdraviu prospešnej vlákniny. 

Listový šalát je úžasný pre naše trávanie, podporuje chudnutie, imunitný systém, zdravý mozog a srdce, dodáva nášmu telu energiu, pôsobí protizápalovo.

Vybrali sme pre vás výborná špenátová polievka, jednoduchá a rýchla

 

Najlepšia lahodná šalátová polievka, recept za pár minút

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Počet porcií: 2

 

 

Fantastická krémová šalátová polievka - ingrediencie

  • 1 ks väčší hlávkový šalát (iný obľúbený druh listového šalátu)
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 2-3 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • 250 ml šľahačková smotana
  • mlieko podľa potreby (na zriedenie polievky)
  • na dochutenie polievky: soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, trochu kurkumy (výborná na kĺby a zápaly)
  • vložka do polievky: 2 opečené krajce chleba
  • na dozdobenie polievky: čerstvé bylinky podľa chuti (petržlenová vňať, kôpor, pažítka)

 

 

Najchutnejšia lahodná šalátová polievka. Foto - Nela

 

Fantastická krémová šalátová polievka - postup receptu 

  1. Hlávkový šalát si dôkladne umyjeme, listy oddelíme, nakrájame na menšie kusy.
  2. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame nadrobno. Na masle restujeme do sklovita.
  3. Potom pridáme nakrájaný šalát, ktorý iba chvíľu restujeme, aby sa sparil, zvädne.
  4. Nakoniec pridáme šľahačkovú smotanu a korenie podľa chuti, povaríme 5 minút.
  5. Polievku rozmixujeme podľa obľuby. Ak je hustá, zriedime ju mliekom, prevaríme.
  6. Krajce chleba nakrájame na malé kocky, ktoré na suchej panvici opečieme dozlata.

Tip na záver: Polievku podávame s opečeným chlebíkom, môžeme pridať aj nastrúhaný syr a bylinky. Na jej prípravu môžeme zvoliť aj iné druhy listových šalátov, napr. šalát ľadový, dubový, ale aj rímsky. Najlepší je však domáci, bio, z vlastnej záhradky.

Dobrú polievkovú chuť.

 

 

Recept pre vás brokolicová krémová polievka, ktorú musíte vyskúšať