Špenátová krémová polievka so smotanou. Rýchly recept z kuchyne portálu Ženy v meste na skvelú špenátovú polievku z mrazeného špenátu.. Jej lahodná chuť vás milo prekvapí.

Špenátová polievka - fotorecept kliknite

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 4-5

Špenát a jeho účinky majú priam až mýtické účinky. Táto listová zelenina, ktorá pochádza z Ázie a až 90 % jej produkcie sa vypestuje v Číne, je po svete veľmi obľúbená.

Což takle dát si špenát, špe-špe-špe-špe-špe špenát. Spievalo sa aj v Československu v jednej veľmi známej pesničke z rokov sedemdesiatych? Text je o blahodárnych účinkoch špenátu pre naše zdravie.

Tak nech sa páči. Jednoduchá a rýchla. Lahodná chuť špenátovej polievky vás milo prekvapí. A kedže sa hovorí, že na Zelený štvrtok pred Veľkou nocou by sme mali zjesť aj niečo zelené, táto  polievka je na to ideálna.

Kuchyňa portálu Ženy v meste pri príprave receptov myslí nielen na váš čas, ale predovšetkým na vaše zdravie. Pripravte svojej rodine chutnú polievku, ktorú si určite obľúbite. Pripravili sme pre vás aj recept na výbornú brokolicovú polievku

Jednoduchá špenátová polievka - ingrediencie

  • 400 g mrazený špenát 
  • 1 polievková lyžica masla
  • 2 polievkové lyžice olivového  oleja
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 šľahačková smotana
  • na dochutenie: soľ, vegeta bez soli, drvená rasca, mleté čierne korenie, kurkuma (výborná na kĺby)
  • na dozdobenie: bylinky, kyslá smotana

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Jednoduchá a rýchla špenátová polievka. Foto - Nela

 

Postup receptu na špenátovú polievku

  1. Cibuľku nakrájame nadrobno, cesnak roztlačíme. Na masle a olivovom oleji speníme cibuľu, pridáme cesnak, premiešame. Pridáme mrazený špenát. Na prípravu tejto polievky môžeme použiť aj čerstvý špenát. Trochu opražíme.
  2. Špenát pripravený na cibuli a cesnaku zalejeme 1,2 l vody, prípadne vývarom. Pridáme koreniny. Soľ, vegetu bez soli (nemusíme), drvenú  rascu, mleté čierne korenie a kurkumu. Prikryjeme a povaríme približne 10 minút.
  3. Hotovú polievku rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu a prevaríme. Podľa potreby dosolíme. Ak sa vám zdá riedka,  obľubujete hustejšie polievky, zahustite ju solamylom rozmiešaným v troške vody.
  4. Polievku podávame s čerstvými bylinkami a lyžicou kyslej  smotany alebo jogurtu. Môžeme pridať aj nastrúhaný syr, ak držíme delenú stravu. Výborne sa hodí aj opečený chlebík, pražené guľôčky, čerstvé pečivo.
  5. Pripravte si špenátovú polievku podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Tip na záver: Ak chceme polievku ešte výdatnejšiu a hustejšiu, hneď na začiatku k špenátu pridáme aj na malé kocky nakrájaný zemiak. Nepridávame žiadnu múku, polievočka tak bude vhodná aj pri bezlepkovej diéte.

Dobrú chuť.  Vyskúšajte aj recept na jednoduchú hrachovú polievku plnú zdravia

 

Vybrali sme pre vás