Výborná vanilková mandarínková torta, top recept. Jedným z výherných receptov v našej súťaži s Dr. Oetker je aj farebná torta od Lucie Janečka z Košíc. Podľa jej receptu si ju môžete na nejakú oslavu alebo len tak pripraviť aj vy.

Výborná vanilková mandarínková torta, top recept

Torta na oslavu pre malého maškrtníka poteší nielen chuťové poháriky, ale aj oko. Vyskúšajte tento náš recept na výbornú tortu a napíšte nám do diskusie pod článkom ako vám chutila. Veríme, že reakcie budú len pozitívne. 🎂

Vyskúšajte aj recept na výborné špaldové čučoriedkové koláčiky, recept originál

 

 

Vanilková mandarínková torta - Ingrediencie na piškótu

  • 6 vajec
  • 6 pl cukru
  • 6 pl hladkej múky

Krém na plnenie torty

  • 3 vanilkové pudingy bez varenia
  • 3 ks 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 ks mandarínkový kompót aj so šťavou

 

 

Vanilková mandarínková torta - postup receptu

  1. Z bielok a cukru vyšľaháme tuhý sneh, postupne po jednom zašľaháme žĺtky a nakoniec zľahka vareškou primiešame preosiatu múku.
  2. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, alebo použijeme papier na pečenie. Pečieme pri 160 -170 stupňoch približne 20 - 25 minút.
  3. Po vybratí z rúry otočíme hore dnom a necháme vychladnúť na mriežke. Potom obrežeme boky a vyklopíme. Na poschodovú tortu budeme potrebovať 3 takéto pláty.
  4. Ak chceme pripraviť jeden kakaový korpus, aby bola torta pri krájaní pestrejšia, pridáme 1 - 2 lyžice kakaa, no zároveň dáme o cca 1 lyžicu múky menej.
  5. Pudingy, smotany a šťavu z mandaríniek dáme do nádoby a vyšľaháme mixérom. Potom opatrne primiešame mandarínky, aby sa veľmi nepopučili.
  6. Vychladenú piškótu natrieme džemom podľa chuti a natrieme polovicou krému. Preložíme druhou piškótou. Môžeme natrieť opäť trošku džemu a natrieme druhou polovicou krému a preložíme poslednou piškótou.
  7. Na potretie celej torty budeme potrebovať smotanu na šľahanie a stužovač šľahačky. Smotanu vyšľaháme so stužovačom na tuhú šľahačku. Celú tortu potrieme šľahačkou a odložíme do chladničky.

Marcipán na pokrytie torty

  1. Na pokrytie torty marcipánom budeme potrebovať asi 1 kg tejto hmoty. Marcipán si zafarbíme a za pomoci práškového cukru vyvaľkáme na plát a pomocou valčeka ho prenesieme na tortu.
  2. Uhladíme ho, prebytočný odrežeme a tortu odložíme stuhnúť do chladničky. Zo zvyšného marcipánu môžeme urobiť postavičky, kvietky alebo akékoľvek iné ozdoby, ktorými ešte tortu ozdobíme.

Dobrú chuť a príjemnú oslavu! 🎂

Prečítajte si aj recept na hriešne dobrú hruškovú tortu s karamelom, sladký RECEPT 🍐