Skvelá karamelová torta s mascarpone, osvedčený recept. Medzi víťazné recepty v našej súťaži s Dr. Oetkerom sa dostala aj torta od Adriána Jankoviča z Detvy. Podľa jeho receptu si ju môžete vyskúšať pripraviť aj vy.

Skvelá karamelová torta s mascarpone, osvedčený recept

Lahodné mascarpone a marcipán – vynikajúca kombinácia na tortu pre malých aj veľkých oslávencov. Vyskúšajte tento recept z kuchyne portálu Ženy v meste. 

Vybrali sme pre vás aj recept na skvelé marcipánové rožteky, recept na hodinku

Karamelová torta s mascarpone - korpus

  • cca 10 vajec
  • 10 polievkových lyžíc kryštálového cukru aj hladkej muky
  • kúsok masla a trochu polohrubej muky na vymastenie

Karamelová torta s mascarpone - postup

  1. Bielky chvíľu rozšľaháme, pridáme k nim cukor a šľaháme, kým nevznikne sneh. Pridávame do masy postupne po jednom žĺtku a preosiatu múku. Podľa potreby môžeme pridať kypriaci prášok alebo olej.
  2. Dáme do vymasteného plechu alebo formy na pečenie. Pečieme orientačne cca 50 minút pri teplote 150 - 180 stupňov.
  3. Horúci alebo teplý korpus vyklopíme a necháme vychladnúť. Na druhý deň odstránime z povrchu korpusu šupku a dlhým nožíkom rozkrojíme na požadovaný počet častí.

Karamelová torta s mascarpone, osvedčený recept. Foto - archív AJ

Karamelová torta s mascarpone - plnka

  • 300 - 400g kryštálového cukru
  • 3 smotany na šľahanie (jedna do karamelového základu, 2 do zmesi s mascarpone)
  • 2 kelímky mascarpone
  • cca 1500 g marcipánu

Karamelová torta s mascarpone - postup

  1. Dáme skaramelizovať cukor a necháme vychladnúť. Šľahačom vymiešame mascarpone a aj osobitne šľahačku, ktorú potom pridáme k mascarpone. Túto zmes pridáme do vychladnutého karamelu a spolu prešľaháme.
  2. Po naplnení korpusu plnkou potiahneme vyvaľkaným marcipánom a podľa fantázie alebo túžby oslávenca dozdobíme.

Prečítajte si aj výborný recept na diétne ovseno - jablkové koláčiky