Úžasné rožteky z troch surovín na sladko aj slano. Univerzálne cesto na vynikajúce koláčiky, ktoré si zamilujete. Jednoduchá príprava, úspech zaručený. Vianočné pečenie so značkou Ženy v meste.

Rožteky z troch surovín - fotorecept kliknite

Na prípravu našich famóznych rožtekov potrebujete iba tri suroviny - maslo (Palmarín), hladkú špaldovú (hladkú) múku a šľahačkovú smotanu. Vyskúšajte. Garantujeme, že si ich obľúbite.

Chrumkavé rožteky, ktoré si môžete pripraviť vo verzii na sladko, ale aj na slano. Cesto je bez cukru, ak zvolíte vhodnú náplň, rožteky sú vhodné aj pre diabetikov. Uložte si náš jednoduchý recept. Famózne rožteky so značkou Ženy v meste pre milovníkov slaných, ale aj sladkých koláčov.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás mnoho receptov na skvelé koláče. Stačí si iba vybrať z našej bohatej ponuku. Nech sa páči najlelpšie recepty na koláče a zákusky - kliknite

Inšpirujte sa vynikajúce bryndzové pagáče bez kysnutia, bleskový recept

 

Fantastické chrumkavé rožteky, ktoré si zamilujete

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas pečenia: 10 minút 
  • Počet kusov: 64 ks

 

 

Rožteky iba z troch surovín - ingrediencie

  • 500 g hladkej špaldovej (hladkej) múky
  • 300 g masla (Palmarínu)
  • 250 ml šľahačková smotana 
  • na sladkú náplň: hustý lekvár, najlepšie slivkový, kúsky čokolády, nutella, tvaroh zmiešaný s cukrom, ovocie, orechová či maková plnka
  • na slanú náplň: tvaroh dochutený soľou a bylinkami, šunka, syr
  • na posypanie (sladká verzia): práškový cukor

 

Famózne rožteky z troch surovín. Foto - Nela

 

Najlepšie cesto na rožteky z troch surovín - postup receptu 

  1. Múku preosejeme, pridáme nastrúhané maslo a šľahačkovú smotanu. Vypracujeme si bochníček, ktorý uložíme do chladu aspoň na 2 hodiny odležať.
  2. Cesto si na pomúčenej doske rozdelíme na 8 bochníčkov. Každý bochníček rozvaľkáme do kruhu, hrúbky približne 4 mm. Cesto prerežeme na 8 trojuholníkov.
  3. Každú časť - trojuholník naplníme obľúbenou sladkou či slanou náplňou. Na sladko môžeme zvoliť hustý lekvár, tvarohovú, makovú či orechovú plnku.
  4. Rožteky zrolujeme, dobre uzavrieme, popritláčame, aby nám plnka počas pečenia nevytiekla. Rožteky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  5. Z tejto dávky si upečieme 3 väčšie plechy, 64 chrumkavých rožtekov. Rožteky pečieme pri teplote 220 oC cca 10 minút. Končeky by mali byť ružovkasté.

Tip na záver: Hotové rožteky posypeme práškovým cukrom a podávame. Chutia naozaj fantasticky. Ak chcete, aby ostali chrumkavé, dózu neuzatvárajte, pretože zmäknú. 

Sladké či slané maškrtenie želáme. Tu sú recepty na úžasné vianočné pečivo.

Recept iba pre vás úžasné slané pečivo, smotanovo syrové chuťovky