Najlepšie slané pečivo, recept na smotanovo – syrové chuťovky. Rozmýšľate o slaných chuťovkách na Silvestra? Vyskúšajte tento recept. Urobíte si výborné jednohubky, ktorým žiadna návšteva neodolá. Sú naozaj vynikajúce.

Najlepšie slané pečivo, na smotanovo syrové chuťovky - fotorecept kliknite

Rozmýšľate s čím pohostiť návštevu? Hľadáte niečo nie nekonečne náročné na prípravu a zároveň veľmi chutné? Vyskúšajte práve tento recept na najlepšie slané pečivo, ktorý su určite tieto smotanovo syrové chuťovky.

A problém s pohostením počas, napríklad silvestrovskej oslavy máte vyriešený. Želáme vám už len dobrú chuť. 🍾

Vybrali sme pre vás aj rýchly jednoduchý dezert, RECEPT na hroznové vrkôčiky

 

 

Slané pečivo, smotanovo syrové chuťovky - ingrediencie

cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g  polohrubej múky
  • 1 ks hera (prípadne maslo, palmarín)
  • 1 ks prášok do pečiva
  • 6 ks syr tavený (trojuholník)
  • 125 ml kyslej smotany
  • 2 ks žĺtok
  • 1 pl soľ
  • na potretie: 1 ks vajce
  • na posyp: pizza korenie, nastrúhaný syr, celá rasca, mletá červená paprika, sezam, rasca celá, vegeta, plátky mandlí, orech a pod.

 


Slané pečivo, smotanovo syrové chuťovky. Foto - Nela

 

Slané pečivo, smotanovo syrové chuťovky - postup receptu

  1. Z pripravených surovín si vypracujeme cesto. Necháme ho 30 minút v chlade odpočinúť. Z cesta si vyvaľkáme plát o hrúbke 0,5 cm a vykrajujeme malé hviezdičky, kvietočky, krúžky.
  2. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Mimochodom, vyskúšali ste už fóliu na pečenie, ktorá je určená na 1 000 použití? Výborná pomôcka. Stačí len poutierať.
  3. Povrch chuťoviek potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom (rôzne druhy), pizza korením, makom, rascou, plátkom mandle, jednoducho, podľa chuti. Pečieme  pri  teplote 200oC 7-10 minút doružova.
  4. Z tejto dávky upečieme štyri plechy. Uskladňujeme v dóze, aby nevyschli. Zvyšné bielka si môžete zamraziť (miktorénové.vrecko), alebo vykúzliť jednoduché kokosové pusinky.

Dobrú chuť. 🍾

Vyskúšajte aj recept na výborný tuniakovo-rajčinový quiche, RECEPT na slaný koláč z lístkového cesta