Zaručene najlepšie univerzálne tvarohové cesto. Vyskúšajte recept originál na úžasné mäkučké koláčiky na slano či sladko so značkou Ženy v meste.
Najlepšie univerzálne tvarohové cesto - fotorecept kliknite
Máte doma termizovaný tvaroh? Nemáte žiadne sladkosti a premohla vás mlsná slinka na sladké? Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka recept originál na zaručene najlepšie univerzálne tvarohové cesto.
Mäkučké koláčiky - pampúšiky, ktoré si môžete pripraviť vo verzii na sladko, ale aj na slano. Budete si pochvaľovať, to vám garantujeme. Uložte si tento recept.
Vynikajúce tvarohové cesto v zdravšej verzii zo špaldovej múky, bez vajec a droždia. Zopár surovín, skvelá dobrota. Pre milovníkov slaných, ale aj sladkých koláčov.
Nech sa páči. Inšpirujte sa našou novinkou. Zaručene najlepšie univerzálne tvarohové cesto na sladké i slané mäkké pampúšiky pečené v rúre so značkou Ženy v meste.
Vybrali sme pre vás vynikajúce škoricové osie hniezda z lístkového cesta
Tvarohové cesto na mäkké pampúšiky na sladko aj slano
- Čas prípravy: 20 minút
- Čas pečenia: 15 minút
- Počet kusov: 30 (podľa veľkosti)
Najlepšie univerzálne tvarohové cesto - ingrediencie
- 250 g téglik jemného nízkotučného tvarohu
- 1,5 téglika hladkej špaldovej (hladkej) múky
- 25 g masla
- štipka soli
- pol lyžičky sódy bikarbóny
- 1 ks vanilínový cukor (pri sladkej verzii)
- na sladkú náplň: hustý lekvár, kúsky čokolády, nutella, tvaroh zmiešaný s cukrom
Zaručene najlepšie univerzálne tvarohové cesto. Foto - Nela
Univerzálne tvarohové cesto - postup receptu
- Z nízkotučného termizovaného tvarohu, hladkej špaldovej múky (hladkej múky), zmäknutého masla, sódy bikarbóny, štipky soli, pri sladkej verzii aj vanilínového cukru si v miske vypracujeme vláčne tvarohové cesto.
- S týmto cestom môžeme pracovať ihneď, môžeme ho uložiť aj do chladu a pracovať s ním aj neskôr. Cesto preložíme na pomúčenú dosku. Pripravíme si obľúbenú náplň - hustý lekvár, kúsky čokolády (odporúčam).
- Tvarohové cesto rozdelíme na dve časti. Každé rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, pomáhame si múkou, aby sa nelepilo. Cesto nakrájame na štvorčeky veľkosti 6x6 cm, dáme náplň, preložíme, konce spolu dobre zatlačíme.
- Koláče ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pampúšiky pečieme približne 15 minút pri teplote 175 oC dozlatista. Z tejto dávky upečieme dva plechy, cca 30 pampúšikov. Odporúčame zdvojnásobiť dávku.
Tip na záver: Z nášho vynikajúceho univerzálneho tvarohového cesta si môžete upiecť nielen koláčiky - pampúšiky na sladko, ale aj na slano. Pripravte si napríklad plnku bryndzovú (zmiešaním bryndze s bylinkami), zemiakovú (ochutené rozštuchané zemiaky s maslom), tvarohovú (tvaroh zmiešaný s jarnou cibuľkou).
Dobrú chuť želáme.
Recept iba pre vás domáce plnené pirohy ako od babičky