Zaručene najlepšie univerzálne tvarohové cesto. Vyskúšajte recept originál na úžasné mäkučké koláčiky na slano či sladko so značkou Ženy v meste.

Najlepšie univerzálne tvarohové cesto - fotorecept kliknite

Máte doma termizovaný tvaroh? Nemáte žiadne sladkosti a premohla vás mlsná slinka na sladké?  Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka recept originál na zaručene najlepšie univerzálne tvarohové cesto.

Mäkučké koláčiky - pampúšiky, ktoré si môžete pripraviť vo verzii na sladko, ale aj na slano. Budete si pochvaľovať, to vám garantujeme. Uložte si tento recept.

Vynikajúce tvarohové cesto v zdravšej verzii zo špaldovej múky, bez vajec a droždia. Zopár surovín, skvelá dobrota. Pre milovníkov slaných, ale aj sladkých koláčov.

Nech sa páči. Inšpirujte sa našou novinkou. Zaručene najlepšie univerzálne tvarohové cesto na sladké i slané mäkké pampúšiky pečené v rúre so značkou Ženy v meste.

Vybrali sme pre vás vynikajúce škoricové osie hniezda z lístkového cesta

 

Tvarohové cesto na mäkké pampúšiky na sladko aj slano

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia: 15 minút 
  • Počet kusov: 30 (podľa veľkosti)

 

 

Najlepšie univerzálne tvarohové cesto - ingrediencie

  • 250 g téglik jemného nízkotučného tvarohu
  • 1,5 téglika hladkej špaldovej (hladkej) múky
  • 25 g masla
  • štipka soli
  • pol lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 ks vanilínový cukor (pri sladkej verzii)
  • na sladkú náplň: hustý lekvár, kúsky čokolády, nutella, tvaroh zmiešaný s cukrom

 

 

Zaručene najlepšie univerzálne tvarohové cesto. Foto - Nela

 

Univerzálne tvarohové cesto - postup receptu 

  1. Z nízkotučného termizovaného tvarohu, hladkej špaldovej múky (hladkej múky), zmäknutého masla, sódy bikarbóny, štipky soli, pri sladkej verzii aj vanilínového cukru si v miske vypracujeme vláčne tvarohové cesto.
  2. S týmto cestom môžeme pracovať ihneď, môžeme ho uložiť aj do chladu a pracovať s ním aj neskôr. Cesto preložíme na pomúčenú dosku. Pripravíme si obľúbenú náplň - hustý lekvár, kúsky čokolády (odporúčam).
  3. Tvarohové cesto rozdelíme na dve časti. Každé rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, pomáhame si múkou, aby sa nelepilo. Cesto nakrájame na štvorčeky veľkosti 6x6 cm, dáme náplň, preložíme, konce spolu dobre zatlačíme.
  4. Koláče ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pampúšiky pečieme približne 15 minút pri teplote 175 oC dozlatista. Z tejto dávky upečieme dva plechy, cca 30 pampúšikov. Odporúčame zdvojnásobiť dávku.

Tip na záver: Z nášho vynikajúceho univerzálneho tvarohového cesta si môžete upiecť nielen koláčiky - pampúšiky na sladko, ale aj na slano. Pripravte si napríklad plnku bryndzovú (zmiešaním bryndze s bylinkami), zemiakovú (ochutené rozštuchané zemiaky s maslom), tvarohovú (tvaroh zmiešaný s jarnou cibuľkou).

Dobrú chuť želáme.

 

 

Recept iba pre vás domáce plnené pirohy ako od babičky