Ako správne pripraviť hemendex so šunkou. Vyskúšajte overený recept aj pre začiatočníkov so značkou Ženy v meste.

Ako správne pripraviť hemendex - fotorecept kliknite

Hemendex. Pečená šunka s vajciami. Sýte a chutné raňajky, ale aj fantastická večera. Rýchlovka za pár minút aj pre začiatočníkov. Ak si hemendex obložíme zeleninou, pečivo vynecháme, máme výborný pokrm delenej stravy, fit jedlo.

Neviete ako správne pripraviť vynikajúci hemendex? My vám poradíme ako na to. Nech sa páči. Recept aj pre začiatočníkov so značkou Ženy v meste. Nechajte si chutnať.

Ako správne pripraviť hemendex. Podrobný fotorecept vám ponúka kuchyňa portálu Ženy v meste. Nechajte sa inšpirovať.

Naša kuchyňa myslí na všetkých. Každý deň s nadšením a láskou pre vás pripravujeme rôzne recepty, nielen tie tradičné, recepty našich mám, ale aj recepty moderné, v zdravších variáciách a fit recepty. Samozrejme, nezabúdame ani na naše detičky a začiatočníkov, tých, ktorí s varením a pečením iba začínajú. Našou snahou je, aby recepty boli podrobné, jasné, podarili sa hneď na prvý krát.

A čo je pre nás skutočne najdôležitejšie? Aby vám všetkým chutilo. Chutné jedlo za jedným stolom so svojimi blízkymi je to najviac. Dobrú chuť s kuchyňou portálu Ženy v meste. Prečítajte si aj článok o tom ako dlho vydržia vajíčka v chladničke.

Vyskúšajte aj avokádo a vajíčko, ideálne duo na raňajky či večeru

 

Ako správne pripraviť hemendex, recept na hemendex

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Počet porcíí: 1

 

 

Najlepší hemendex so šunkou - ingrediencie

pre jednu osobu

  • 2-3 ks vajcia
  • 3-4 plátky dusenej šunky (najlepšie kvalitnejšej, s vyšším podielom mäsa)
  • 1 polievková lyžica bravčovej masti alebo oleja
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika (môže byť aj sladká alebo pálivá, podľa chuti)
  • na dozdobenie: čerstvé bylinky (petržlenová vňať, kôpor, pažítka)

 

 

Ako správne pripraviť hemendex. Foto - Nela

 

Najlepší hemendex so šunkou - postup receptu 

  1. Na prípravu hemendexu budeme potrebovať šunku, vajcia a tuk. Môžeme zvoliť bravčovú masť alebo olej. Potrebujeme aj kvalitnejšiu panvicu, aby sa šunka a vajcia na panvičku zo spodu neprichytili. 
  2. Na panvicu pridáme tuk, necháme prehriať. Potom pridáme plátky šunky, ktoré jemne opečieme z oboch strán do zlatista. Neopekáme pridlo, aby šunka nevyschla a nebola tvrdá. Pripravíme si vajcia.
  3. Vajcia je najlepšie rozklepnúť mimo panvice do mištičky, aby sa nám žĺtky neporušili. Potom vajcia opatrne vylejeme na šunku. Na jemnom stupni necháme vajcia vytuhnúť, trvá to približne 5 minút.

Tip na záver: Hotový hemendex okoreníme jemne soľou, mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou. Pekne ladí aj s čerstvými bylinkami, ktoré nám doplnia aj vitamín C. Hemendex pripravujeme vždy čerstvý, vtedy chutí najlepšie. Nezabúdajme, šunku neopekáme pridlho a vajcia necháme zraziť na jemnom plameni, aby bol hemendex chutný a šťavnatý.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj fit recept zdravá praženica s medvedím cesnakom