Zdravá praženica s medvedím cesnakom je nielen chutná, ale aj plná živín. Vyskúšajte ďalší jednoduchý recept z kuchyne portálu Ženy v meste. 

Praženica s medvedím cesnakom

Recepty na medvedí cesnak sa vždy hodia. Táto skvelá rastlinka je okrem toho, že je chutná aj mimoriadne zdravá. Praženica s medvedím cesnakom chutí úžasne. Pripravte si výdatné raňajky či večeru. Potrebujete iba pár minút.

Vajcia sú bohaté na bielkoviny, ktoré sú dôležité pre rast a regeneráciu svalov. Praženica obsahuje zdravé tuky, ktoré pomáhajú udržiavať správnu hladinu cholesterolu v krvi a sú dôležité pre zdravie mozgu a kože

Bielkoviny tiež pomáhajú udržiavať pocit sýtosti, čo môže pomôcť pri kontrole hmotnosti. Rovnako obsahujú množstvo dôležitých vitamínov a minerálov, vrátane vitamínu D, vitamínu B12, vápnika a fosforu.

Praženica je jednoduchý a rýchly pokrm, ktorý sa dá pripraviť veľmi rýchlo a ľahko. Je to skvelá voľba pre tých, ktorí majú obmedzený čas na prípravu jedla. Medvedí cesnak jej dodá skvelú príchuť. Vyskúšajte jednoduchý a zdravý recept  z kuchyne portálu Ženy v meste. Vaše zdravie sa vám poďakuje. 

Pripravili sme pre vás recept na halušky z medvedieho cesnaku so syrovou omáčkou

Praženica s medvedím cesnakom plná živín

  • Čas prípravy:  10 minút,
  • Počet porcií: 2,

 

 

Zdravá praženica s medvedím cesnakom - ingrediencie                                            

  • 6 - 8 ks vajec,
  • 1 ks cibuľa,
  • 2 hrste čerstvého medvedieho cesnaku (prípadne podľa chuti),
  • kúsok masla,
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Zdravá praženica s medvedím cesnakom. Foto - Nela

Postup receptu na praženicu s medvedím cesnakom

  1. Čerstvý medvedí cesnak umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľku, najlepšie šalotku (je jemnejšia) taktiež nakrájame nadrobno. Vajcia rozšľaháme vidličkou, dochutíme soľou a čiernym korením.
  2. Na kúsku masla opražíme cibuľu do sklovita. Pridáme nakrájaný medvedí cesnak, premiešame, pridáme rozšľaháne vajcia. Miešame, pokiaľ vajíčka nevytuhnú. Záleží, akú tuhú praženicu obľubujeme. 
  3. Zdravú praženicu s medvedím cesnakom podávame s celozrnným chlebom alebo pečivom. Je veľmi chutná a výdatná. A čo je veľmi dôležité, plná vitamínov a živín. 

Tip na záver: Keď si strážime kalórie, praženicu s medvedím cesnakom obložíme iba čerstvou zeleninou. Dobrú chuť. 

Vyskúšajte aj fit recept na špagety s medvedím cesnakom

 

Prečítajte si zaujímavý článok