Máme pre vás najlepšie recepty na grilovanie - a je jedno, či si pripravíte mäsové alebo vegetariánske hody, prípadne to skombinujete. Pripravte si s našimi receptami dokonalú grilovačku na záhrade, alebo kdekoľvek, kde sa cítite dobre.
Recepty na grilovanie vonku
Grilovanie je perfektný spôsob, ako si vychutnať jedlo vonku - v príjemnej spoločnosti rodiny či priateľov. Máme pre vás niekoľko osvedčených receptov na rôzne druhy grilovania – mäso, zeleninu aj vegetariánske varianty:
Grilovať sa dá dnes už všade - doma, aj na záhrade - na elektrickom či plynovom grile, ale aj na otvorenom ohnisku. Rovnako aj na kamennej doske, alebo na lávových kameňoch.
Grilovanie a recepty
Väčšina aj našich receptov je na grilovanie mäsa, rovnako výborne však chutí aj grilovaná zelenina. Taká cuketa, alebo napokon akákoľvek nakrájaná zelenina sa dá rovnako chutne bez problémov pripraviť. Základom bude dobrá marináda.
Recepty na grilovanie mäsa
Marinované kuracie stehná s cesnakom a bylinkami
Ingrediencie:
-
1 kg kuracích stehien
-
4 strúčiky cesnaku (pretlačené)
-
4 PL olivového oleja
-
2 ČL sušeného tymianu
-
šťava z 1 citróna
-
soľ, čierne korenie
Postup:
Všetky ingrediencie zmiešaj a nechaj mäso marinovať aspoň 2 hodiny (ideálne cez noc). Griluj na stredne silnom ohni 15–20 minút, pravidelne otáčaj.
Bravčová krkovička v medovo-horčicovej marináde
Ingrediencie:
-
1 kg krkovičky
-
2 PL medu
-
2 PL plnotučnej horčice
-
3 PL sójovej omáčky
-
1 PL worcesterskej omáčky
-
1 strúčik cesnaku
-
čierne korenie
Postup:
Vymiešaj marinádu a nalož mäso aspoň na 4 hodiny. Griluj 5–6 minút z každej strany.
Recepty na grilovanie bez mäsa - vegetariánske recepty
Grilovaný hermelín so sušenými paradajkami
Ingrediencie:
-
hermelín
-
sušené paradajky (naložené v oleji)
-
čerstvý rozmarín
-
alobal
Postup:
Na hermelín polož pár paradajok a vetvičku rozmarínu, zabaľ do alobalu a griluj 5–7 minút z každej strany.
Foto - freepik
Zeleninové špízy
Ingrediencie:
-
cuketa, paprika, červená cibuľa, cherry paradajky
-
olivový olej, soľ, korenie, sušený oregano
Postup:
Nakrájaj zeleninu na kusy, napichaj na špajdle, potri olejom a koreninami. Griluj cca 10 minút, často otáčaj.