Pravá domáca pečená granola, recept bez cukru originál. Vyskúšajte skvelý recept z kuchyne portálu Ženy v meste na výbornú pečenú granolu

Pravá domáca pečená granola bez cukru - fotorecept kliknite

Domáca pečená granola určite poteší. Raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa! Prečo si ich nespríjemniť niečím výnimočným? Chrumkavé müsli sa síce dá zohnať aj v bežnom supermarkete, jeho chuť sa však s fajnou pečenou domácou granolou nedá porovnať.

Ak si raz skúsite namiešať a upiecť svoju vlastnú granolu, k tej z obchodu sa vám už bude ťažko vracať. Najkrajšie na tom je, že ingrediencie sú v tomto prípade naozaj iba na vašich osobných preferenciách.

Nie je až také dôležité, či preferujete pekanové oriešky pred lieskovými či pohánkové vločky namiesto ovsených. Dôležité je len obsiahnuť správny pomer „suchej“ a „mokrej“ zložky, aby ste z rúry vybrali granolu tej správnej chrumkavosti. Vyskúšajte si namiešať tú svoju. ❤️💪

Vyskúšajte aj recept na výborný domáci hummus, recept originál. Prečítajte si aj kedy sadiť maliny?

 

 

Pravá pečená domáca granola – ingrediencie

(Na 15 porcií)

Suchá zložka:

  • 500 gramov ovsených vločiek
  • 300 gramov orechovej zmesi (v mojom prípade pekanové orechy, pistácie, vlašské orechy)
  • Hrsť sušených hrozienok
  • Hrsť sušených brusníc
  • 100 gramov kokosových chipsov
  • 3 polievkové lyžice ľanových semienok
  • 3 polievkové lyžice chia semienok
  • 3 polievkové lyžice horkého kakaa
  • 2 kávové lyžičky škorice

 

Mokrá zložka:

  • 1,5 - 2 decilitre kokosového oleja
  • 1 banán
  • 3 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice arašidového masla

 

Na ozdobenie po pečení (voliteľné)

  • 2 hrste lyofizovaných malín
  • 2 hrste lyofizovaných jahôd

 

 

Pravá domáca pečená granola. Foto - Jaja

 

Pravá domáca pečená granola – postup receptu

  1. Rúru predhrejeme na 170 °C.
  2. Vo veľkej mise zmiešame všetky suché ingrediencie z nášho zoznamu
  3. Do nádoby s kokosovým olejom pridáme med, arašidové maslo a banán, ktorý predtým popučíme vidličkou. Ak máte kokosový olej s medom v tuhšom stave, nebojte sa zmes v hrnci prihriať, aby sa Vám ingrediencie lepšie zmiešali.
  4. Tekutú zmes postupne pridávame do veľkej misy a poriadne miešame, aby sa nám suroviny pekne zmiešali.
  5. Takto vypracovanú zmes rozložíme na dva pekáče, ktoré predtým prikryjeme papierom na pečenie
  6. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme dochrumkava, približne tridsať minút.
  7. Po vybratí granoly a jej vychladnutí môžeme náš výtvor ešte prizdobiť lyofizovanými malinami a jahodami. Zmes uskladníme v uzatvárateľných nádobách. 

O raňajky na najbližších pár týždňov máte postarané! Odporúčam konzumovať s mliekom alebo bielym jogurtom. Dobrú chuť! 😊

Vybrali sme pre vás aj recept na výborné cuketové placky pečené v rúre