Recepty z cukety. Cuketa, cuketa, a ešte raz cuketa. Výživná, zdravá, málo kalorická. Zelená kráľovná leta. Práve tejto úžasnej zelenine prináleží veľká pozornosť.
Cuketové placky pečené v rúre - fotorecept kliknite
Vaša obľúbená kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho zaujímavých a chutných receptov. Nechajte sa inšpirovať.
Výborné cuketové placky pečené v rúre chutia fantasticky. Prípravá je rýchla a nenáročná. Skvelé placky, od ktorých nepriberiete sa rozhodne oplatí vyskúšať. Potešte svoje zdravie.
Chutilo vám? Napíšte nám do komentárov, keď pošlete aj foto, budeme veľmi radi. Spätná väzba je pre nás veľmi dôležitá. Ďakujeme.
Cuketa recepty
Všetko o cukete
Nastrúhaná cuketa
Cuketa s cestovinou
Zapečená cuketa
Cuketová polievka
Recepty z cukety placky
Cuketa na panvici
Cuketa v rúre
Cuketový tatarák
Pripravili sme recept na zdravú cuketovú polievku, od ktorej nepriberiete
Fantastické cuketové placky v rúre pečené
- Čas prípravy: 35 minút
- Počet kusov: 12 placiek
Inšpirujte sa
Placky z cukety v rúre - ingrediencie
- 1 menšia cuketa alebo 1/2 väčšej cukety
- 2 ks mrkvy strednej veľkosti
- kúsok póru (cca 10 cm)
- menšia hrsť strúhaného parmezánu (iného obľúbeného syra)
- 1-2 kopcovité polievkové lyžice špaldovej múky (pri bezlepkovej diéte vhodná múka alebo Solamyl)
- 1 ks väčšie vajce (2 ks menšie)
- cesnak podľa chuti (nemusí byť)
- na dochutenie: soľ, kurkuma (skvelá na kĺby), drvená rasca, mleté čierne korenie (nemusí byť)
- papier na pečenie
Výborné cuketové placky pečené v rúre. Foto - Nela
Skvelé cuketové placky pečené v rúre - postup receptu
- Najprv si očistíme a umyjeme zeleninu. Pri väčšej cukete odstránime dužinu a jadierka. Cuketu nastrúhame na rezance. Ak je vodnatá, necháme ju "vypotiť". Znamená to, že ju trošku osolíme a necháme postáť. Cuketa pustí šťavu. Potom ju vyžmýkame, šťavu zlejeme. Mrkvu nastrúhame taktiež na rezančeky. Pór nakrájame na drobné kocky. Keď zvolíme aj cesnak, očistíme ho a pretlačíme, prípadne nastrúhame.
- K pripravenej zelenine pridáme vajce a nastrúhaný obľúbený syr. Výbornou voľbou je parmezán, pretože dodá plackám fantastickú chuť. Všetko spolu premiešame a okoreníme. Postupne pridávame špaldovú (bezlepkovú) múku podľa potreby. Mala by nám vzniknúť hmota, ktorá nesmie byť riedka. Keď je redšia, pridáme ďalšiu múku, môžeme pridať aj strúhaný syr. Väčší plech vystelieme papierom na pečenie.
- Veľmi dobrou pomôckou je mastný papier na pečenie na 1 000 použití. Nakoniec ho stačí iba poutierať. Plech môžeme vymastiť aj tukom. Na plech ukladáme lyžicou kôpky, ktoré tvarujeme do placky. Pečieme ich pri teplote 180 oC cca 20 minút do zlatista. Naše cuketové placky nie sú mastné, vhodné pri rôznych diétach. Chutia skvele so zeleninovým šalátom, ale aj s duseným či grilovaným mäsom.
Tip na záver: Použijete na placky domácu väčšiu cuketu, ktorá má dužinu a jadierka? Vyskúšajte náš osvedčený recept na fantastickú polievku, ktorá chutí ako vývar. Kliknite nižšie. Z jednej veľkej cukety pripravíte zdravý obed pre celú rodinu.
Dobrú chuť.
Vybrali sme pre vás recept na fantastickú polievku z cukety, ktorá chutí ako vývar