Skvelá domáca treska bez výčitiek, fit recept. Ak milujete tresku, tak táto je potom tou správnou voľbou. Inšpirujte sa výborným receptom kuchyne portálu Ženy v meste.

Skvelá domáca treska bez výčitiek - fotorecept kliknite

Bez tresky s obyčajným bielym pečivom to niekedy nejde. Aj vás občas pošteklia vaše chuťové poháriky? Vyskúšajte náš osvedčený recept na domácu tresku bez výčitiek. Kuchyňa portálu Ženy v meste nazabúda ani na staré dobré pochúťky. Nech sa páči.

Máte chuť na tresku? Pripravte si ju podľa nášho jednoduchého domáceho receptu. Treska je šťavnatá, chutná a odľahčená, neobsahuje žiadne éčka. Neváhajte, vyskúšajte ju. Dobrú chuť.  🐟

Pripravili sme aj recept na fantastický vrstvený šalát s rybou a cviklou, úspech zaručený

Úžasná domáca treska, ktorú si zamilujete

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4

 

Skvelá domáca treska bez výčitiek - ingrediencie                                           

  • 400 g chladená alebo mrazená treska (prípadne iný druh ryby bez kosti)
  • 2 ks mrkva strednej veľkosti
  • 1 ks väčšia kyslá uhorka
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 200 ml kyslej smotany
  • 200 ml hustého bieleho jogurtu
  • na nálev: 4 poháre vody, 3 čajové lyžičky soli, 2 ks bobkový list, 2 zrniečka nového korenia, 3 zrniečka celého čierneho korenia, 3 polievkové lyžice octu, 1 čajová lyžička kryštálového cukru (prípadne podľa chuti)
  • na dochutenie: soľ, horčica, šťava z kyslých uhoriek alebo ocot, mleté čierne korenie (podľa chuti)

 

Skvelá domáca treska bez výčitiek. Foto - Nela

 

Skvelá domáca treska bez výčitiek - postup receptu       

  1. Najprv si pripravíme nálev. Do hrnca nalejeme vodu, pridáme soľ, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, ocot a cukor. Prevaríme. Do nálevu vložíme rybu, ktorú môžeme aj prekrojiť. Rybu varíme v náleve cca 10 minút. Ak zvolíme čerstvú rybu, varíme ju dhlšie, pretože potrebuje viac času. Celú ošúpanú mrkvu môžeme povariť vo vode približne 10 minút. Po  vychladnutí ju nastrúhame na tenučké rezančeky, rovnako nastrúhame aj uhorku. Mrkvu môžeme nastrúhať aj surovú.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno a povaríme 5 minút vo vode, následne scedíme. Bude ľahšie stráviteľná. Uvarenú rybu necháme vychladnúť. Potom odstránime korenie a scedíme. Vidličkou ju natrháme na drobné kúsky. Zvýšila vám pečená ryba napr. pstruh? Aj z pečenej ryby si môžeme pripraviť túto pochúťku. Rybu oberieme od kosti, potrháme na menšie kúsky, zalejeme prevareným scedeným nálevom. Necháme aspoň 5 minút odležať, aby sa napila chuťami z nálevu. Potom rybycie mäso scedíme.
  3. Do misky pridáme rybu, cibuľu, nastrúhanú mrkvu, uhorku, zalejeme kyslou smotanou a bielym jogurtom, premiešame a dochutíme soľou, horčicou, octom alebo šťavou  z kyslých uhoriek, mletým čierny korením. Najdôležitejším krokom pri tomto recepte je domácu tresku správne doladiť. Vyvážiť aj slanosť a kyslosť. Hotovú tresku môžeme rozmixovať na jemnejšie, ale my ju máme radšej s kúskami rýb a zeleniny. Najťažším krokom je, aby domáca treska poriadne odležala, musia prejsť všetky chute. 

Tip na záver: Ak v šalátoch nemusíte kyslú smotanu alebo jogurt, tak pridajte majonézu, najlepšie však, ak si ju pripravíte doma. Naša šťavnatá domáca treska aj s kyslou smotanou chutí  jednoducho božsky.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na výborný zelerový šalát ako afrodiziakum