Šťavnatý kurací steak. Recept z vykostených kuracích stehien so značkou Ženy v meste sa oplatí vyskúšať. Príprava je jednoduchá a rýchla, zvládne ju aj každý začiatočník. Mäsko je šťavnaté a veľmi chutné. Pripravte si vynikajúci steak, ktorý si zamilujete. 

Kurací steak z vykostených kuracích stehien - fotorecept kliknite

Na prípravu fantastického šťavnatého steaku vám postačí iba 20 minút. Vyskúšajt náš chutný kurací steak z vykostených kuracích stehien z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Určite si pochutíte.

Rozmýšľate čo rýchle a jednoduché uvariť na obed či večeru? Zbožňujete mäsko z vykostených kuracích stehien? Upečte si s nami vynikajúci šťavnatý steak. Pridajte iba zeleninu a máte výborné jedlo delenej stravy. Náš šťavnatý steak výborne ladí aj s opekanými zemiakmi, zelerovými hranolkami, ale aj s dusenou ryžou. Všetky tieto recepty na skvelé prílohy nájdete v našej ponuke. Dobrú chuť vám želáme.

V ponuke máme mnoho skvelých receptov z obľúbeného kuracieho mäsa. Nech sa páči, inšpirujte sa najlepšie recepty z kuracieho mäsa, dusené, pečené, s omáčkami - kliknite

 

Vybrali sme pre vás výborné vykostené kuracie stehná s cuketou

 

Najlepší kurací steak z vykostených kuracích stehien - rýchly a šťavnatý

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 4

 

Najlepší šťavnatý kurací steak - ingrediencie

  • 4 väčšie plátky vykostených kuracích stehien
  • na marinádu: 4 polievkové lyžice oleja, mletá červená paprika, soľ, sušený cesnak, drvená rasca, mleté čierne korenie, trošku mletej kurkumy (fantastická na kĺby), chilli korenie (nemusí byť) alebo iné obľúbené korenie (grilovacie korenie, bravčové pečené, pečené kurča a pod.)
  • na opekanie: olej podľa potreby

 

🛒 [Nezmeškajte ZĽAVU 10 % na veľké, vstavané i malé spotrebiče na hej.sk - kliknite]

 

Šťavnatý kurací steak z vykostených kuracích stehien. Foto Nela

 

Najlepší šťavnatý kurací steak - postup receptu 

  1. Vykostené mäso z kuracích stehien (bez kože) umyjeme, zbavíme mastnejších častí, dôkladne osušíme. Pridáme olej (4 polievkové polievkové lyžice) a korenie podľa obľuby. Silikónovým pierkom si marinádu dobre rozotrieme.
  2. V takejto marináde necháme steaky z vykostených kuracích stehien odležať v chlade aspoň na 30 minút, najlepšie aj do druhého dňa. Ušetríme si nielen čas pri samotnej príprave, odležané mäso je vždy chutnejšie a jemnejšie. 
  3. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme olej (cca 2 polievkové lyžice) a vložíme okorenené mäso. Teplotu necháme na maxime 1-2 minúty, potom si ju znížime na polovicu. Kurací steak ďalej pečieme, pokiaľ nemá zlatistú farbu.
  4. Steak do polovice jeho časti aj zbelie. Potom mäso otočíme a postupujeme tak aj z druhej strany. Keď je kurací steak z obidvoch strán zlatistý, vyberieme ho a necháme 3 minúty odležať. Tak ho podávame, vtedy chutí najlepšie.

Tip na záver: Ak okorenené plátky vykostených kuracích stehien uložíme do chladu aspoň na jednu hodinu, najlepšie cez noc, mäsko získa na výbornej chuti, bude aj šťavnatejšie.Takto predpripravené ho môžeme mať v chladničke aj zopár dní, je však potrebné, aby sme použili dostatok oleja na marinádu, musí byť ponorené. 

Dobrú chuť.

 

 

Vyskúšajte aj recept pravá živánska pochúťka z vykostených kuracích stehien