Výborná šampiňónová polievka krémová podľa receptu z portálu Ženy v meste. Pripravte si s nami fantastickú krémovú šampiňónovú domácu polievku.

Šampiňónová krémová polievka

Veľmi rýchly a jednoduchý recept na skvelú krémovú polievku, zahreje a poteší aj skvelou chuťou.

Huby ku Slovensku neodmysliteľne patria a šampiňóny už dajú zohnať naozaj hocikedy v každom supermarkete. Jemná krémová chuť tejto skvelej krémovej polievky zo šampiňónov pohladí žalúdok, ak treba zahreje celé telo a jej konzistencia poteší aj malých jedákov.

Ak ste dostali chuť na krémovú šampiňónovú polievku, pripravte si ju podľa overeného receptu z kuchyne portálu Ženy v meste.

  •  Čas prípravy (celkovo spolu): 35 minút
  •  Čas pečenia/varenia: 25 minút
  •  Počet porcií: 4

Máme pre vás aj obľúbený recept na šampiňónovú krémovú polievku z portálu Dobrá kuchyňa, alebo recept na šampiňónový stroganov. Alebo vyskúšajte aj ďalšie recepty na husté polievky. Alebo skúste recept na šampiňónový stroganov.

Ingrediencie

(4 porcie)

  • 1 cibuľa,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • 1 lyžica citrónovej šťavy,
  • podľa chuti kôpru,
  • 2 väčšie zemiaky,
  • podľa chuti hustý biely jogurt alebo kyslá smotana,
  • 300 g šampiňónov,
  • podľa chuti soli,
  • 100 ml smotany na varenie,
  • 1 lyžica oleja,
  • podľa chuti čierneho mletého korenie,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Najlepšia šampiňónová krémová polievka, overený recept. Foto - Ivka

Postup receptu na šampiňónovú krémovú polievku

  1. Na úvod si cibuľu očistíme a nakrájame ju nadrobno. Na rozpálenom oleji ju opražíme do sklovita.
  2. Na túto polievku môžeme použiť čerstvé, ale aj mrazené šampiňóny. Pokiaľ si vyberiete čerstvé, ošúpte ich a nakrájajte. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky.
  3. Šampiňóny so zemiakmi pridáme k cibuľke, chvíľu orestujeme, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Nie doplna, iba toľko, aby zakryla šampiňóny so zemiakmi. Privedieme do varu a varíme, kým nie sú zemiaky s hubami mäkké.
  4. Keď sú zemiaky so šampiňónmi mäkké, stiahneme hrniec z ohňa a pridáme pretlačený strúčik cesnaku. Všetko spolu rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Rozmixovanú polievku privedieme opäť do varu. Do misky odoberieme jednu naberačku polievky a zmiešame ju so smotanou na varenie. Vlejeme späť do polievky a povaríme ešte cca 5 minút.
  5. Na konci polievku dochutíme citrónovou šťavou a poprípade ešte dosolíme alebo dokoreníme podľa chuti. Chuť šampiňónov v polievke príjemne zvýrazní kôpor a výborne chutí v kombinácií s kopčekom kyslej smotany.
  6. Vyskúšajte si pripraviť šampiňónovú krémovú polievku aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Dobrú chuť! Tu je zase slovenská kulajda.