Vynikajúca cuketovo bryndzová pomazánka. Skvelý recept na imunitu so značkou Ženy v meste. Garantujeme, že si našu pomazánku zamilujete. Dobrú pomazankovú chuť vám želáme.

Vynikajúca cuketovo bryndzová pomazánka - fotorecept kliknite

Chutná nátierka či pomazánka je vynikajúca na raňajky, úžasná aj na večeru. Pomazánky sú fantastické na jednohubky, keď očakávate návštevu, na rôzne oslavy. Domáce pomazánky pre celú rodinu.

Máme pre vás pripravený aj zaujímavý blog o cukete. Všetko na jednom mieste, čo by ste mali o cukete vedieť. Nech sa páči cuketa - kráľovná zdravia a krásy, vitamíny, živiny, kalórie, skladovanie, recepty - kliknite

Pomazánka s cuketou. Dnes vám prinášame novinku, najlepšiu cuketovo bryndzovú pomazánku z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Inšpirujte sa.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás mnoho receptov na fantastické domáce pomazánky bez éčiek. Stačí si iba vybrať z našej bohatej ponuky najlepšie pomazánky, recepty ako pripraviť chutné nátierky - kliknite

Vyskúšajte aj zdravá nátierka zo zeleného hrášku, lahodná a chutná

 

Najlepšia bryndzovo cuketová pomazánka - jednoduchá, výživná, zdravá

  • Čas restovania cukety: 5-10 minút
  • Čas prípravy pomazánky: 15 minút
  • Počet porcií: 3-4

 

 

 Fantastická bryndzová pomazánka s cuketou - ingrediencie

  • kúsok cukety (plná hrsť nastrúhanej alebo nakrájanej cukety)
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 1 strúčik cesnaku (aj viac, podľa chuti)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja alebo masla (na restovanie cukety)
  • kúsok zmäknutého masla cca 30-50 g (do pomazánky)
  • 125 g bryndza
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, kurkuma (fantastická na kĺby, pôsobí aj protizápalovo), čerstvé bylinky (petržlenová vňať, kôpor, pažítka)

 

 

Vynikajúca cuketovo bryndzová pomazánka. Foto - Nela

 

Fantastická bryndzová pomazánka s cuketou - postup receptu 

  1. Mladú cuketu umyjeme a aj so šupkou nastrúhame na rezance alebo nakrájame na malé kocky. Ak máme cuketu veľkú, staršiu, tú ošúpeme, zvnútra vyberieme striedku.
  2. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na olivovom oleji si ju orestujeme do sklovita, pridáme cesnak, cuketu a korenie podľa chuti - soľ, mleté čierne korenie, kurkumu.
  3. Cuketu restujeme do mäkka, je dôležité, aby sa odparila tekutina. Potom necháme cuketu dobre vychladnúť. Do misky pridáme podusenú cuketu, bryndzu, mäkké maslo.
  4. Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom (môžeme zvoliť aj mixér) do konzistencie kaše. Ak je potrebné, bryndzovo cuketovú pomazánku ešte dochutíme podľa chuti.
  5. Ak chceme domácu pomazánku so štruktúrou, cuketu nemixujeme, roztlačíme ju vidličkou. Potom primiešame zmäknuté maslo a bryndzu. Môžeme pridať aj čerstvé bylinky.

Tip na záver: Ak máme doma patizón alebo tekvicu, môžeme zvoliť aj tieto druhy zeleniny. Čerstvé bylinky domáce pomazánky výborne doladia nielen vizuálne, doplnia aj dôležitý vitamín C.

Dobrú pomazánkovú chuť.

Vybrali sme pre vás skvelá cviklová nátierka, ktorú si zamilujete