Výborný cuketový tatarák, to je rýchlovka za pár minút. Rýchly a zdravý recept na spracovanie cukety. Neviete čo zdravé, ľahké a chutné na večeru? Nechajte sa inšpirovať receptom z dielne kuchyne portálu Ženy  v meste.

Cuketový tatarák - fotorecept kliknite

Cuketa alebo cukina. Úžasná, skvelá, zdravá, chutná, nenáročná na prípravu a k tomu ešte dostupná po celý rok. Kuchyňa portálu Ženy v meste myslí na vaše zdravie. Jednoduchý recept na výborný tatarák z cukety je skelou voľbou.

Chutilo vám? Napíšte nám do komentárov, budeme veľmi radi.

Rozmýšľate čo rýchle na večeru? Vyskúšajte chutný tatarák z cukety, rýchlovku za pár minút podľa nášho receptu. Vaše zdravie sa vám poďakuje a pochutí si celá rodina.

 

Cuketa recepty

Všetko o cukete

Nastrúhaná cuketa

Cuketa s cestovinou

Zapečená cuketa

Cuketová polievka

Recepty z cukety placky

Cuketa na panvici

Cuketa v rúre

Cuketový tatarák

 

Vyskúšajte aj recept na zdravú cuketovú polievku, od ktorej zaručene nepriberiete

 

Tatarák z cukety, rýchly a zdravý cuketový tatarák

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Počet porcií: 2-3

 

 

Cuketový tatarák, rýchlovka za pár minút - ingrediencie

  • 2 menšie alebo 1 väčšia cuketa
  • 1 ks väčšia cibuľa (môže byť aj červená alebo šalotka)
  • 3 strúčiky cesnaku (aj viac, podľa chuti)
  • 2 polievkové lyžice masla
  • na dochutenie: malá lyžička mletej červenej papriky, soľ, kečup, horčica (dijón), sójová omáčka, chilli papričky (nemusia byť)

 

🛒 [Ľadové kráľovstvo II - Hravá knižka pre mladšie deti so ZĽAVOU 25 % - kliknite]

 

Výborný tatarák z cukety, rýchlovka za pár minút. Foto - Nela

 

Cuketový tatarák, rýchly recept na spracovanie cukety - postup      

  1. Cuketu umyjeme a aj so šupkou nastrúhame na hrubšom strúhadle. Ak máme cuketu väčšiu, šupka je tvrdšia, tak ju ošúpeme a zbavíme aj striedky . Z dužiny a jadierok si môžeme pripraviť chutný zeleninový vývar, ktorý čoskoro pribudne v receptoch našej kuchyne. Cuketu posolíme a necháme postáť, aby pustila šťavu, a nebola príliš vodnatá.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno. Maslo rozohrejeme a na ňom orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita. Potom pridáme roztlačený (nastrúhaný) cesnak, trošku osmahneme, aby zavoňal. Nasleduje nastrúhaná cuketa, ktorú si rukami vyžmýkame. Šťavu vylejeme. Na cibuľovom základe cuketu premiešame, zasypeme lyžičkou mletej červenej papriky.
  3. Cuketu restujeme podľa potreby. U nás doma je obľúbená, keď je jemne chrumkavá. Odstavíme, dochutíme soľou, kečupom, horčicou, sójovou omáčkou a chilly papričkami, podľa vlastných chuťových pohárikov. Necháme vychladiť. Chute sa krásne prepoja. Náš výborný cuketový tatarák podávame na chrumkavej hrianke, dozdobíme bylinkami.

Tip na záver: Zdravý tatarák podľa nášho receptu si môžete pripraviť aj z tekvice, patizónu alebo baklažánu. Ak obľubujete pikantné, pridajte k zmesi najemno nasekané chilly papričky. Chuť cesnaku a pikantnosť chilly papričiek možno mužov prekabáti, že tam nie je mäso.

Dobrú chuť. 

Inšpirujte sa receptom na výborné cestoviny s cuketou, zdravé a rýchle