Výborná cviklová nátierka, recept originál. Cviklová nátierka bude určite chutiť malým aj veľkým. Vyskúšajte ďalší recept z kuchyne portálu Ženy v meste.

Výborná cviklová nátierka - fotorecept kliknite

Cviklová nátierka, vyskúšali ste ju už? Nátierky obľubujú nielen deti, ale aj my dospelí. Sú vhodné na raňajky, desiatu, olovrant, ale aj večeru. Cviklovú ste už vyskúšali? Pripravte si ju podľa receptu vášho obľúbeného portálu Ženy v meste.

Potrebujete iba zopár surovín a za pár minút máte zdravú a výdatnú nátierku, ktorá vás svojou výbornou chuťou určite prekvapí. Darmo, cvikla je výborným elixírom pre našu imunitu.

Vyskúšajte aj recept na mrkvovú nátierku bez masla a syru

Cviklová nátierka recept

  • Čas prípravy:  10 minút
  • Počet porcií: 4

 

Výborná cviklová pomazánka - ingrediencie

  • 1 ks uvarená cvikla strednej veľkosti
  • 1 ks uvarený zemiak strednej veľkosti
  • 1 ks uvarené vajce (polomäkko, na tvrdo)
  • 50 g masla
  • soľ

Vyskúšajte aj recept na skvelú tuniakovú nátierku

 

Recept na fantastickú cviklovú pomazánku. Foto - Nela

 

Výborná cviklová nátierka - postup receptu

  1. Zeleninu a vajce si uvaríme deň vopred, aby sme sa zbytočne nezdržiavali. Všetko varíme v šupke. Zemiak potrebuje cca 20  minút, cvikla 45 minút. Vajíčko 5-10 minút. Necháme vychladnúť. Ošúpeme.
  2. Do väčšej misy nakrájame na kocky zeleninu – cviklu a zemiak. Pridáme rozpolené vajce a kúsok zmäknutého masla. Ponorným mixérom poriadne rozmixujeme.
  3. Dochutíme soľou, môžeme aj mletým čiernym korením (pre deti vynecháme). Ak sa nám zdá nátierka hutnejšia, môžeme pridať ešte trošku zmäknutého masla.
  4. Túto fantastickú nátierku natrieme na čerstvý kváskový chlebík, celozrnné pečivo, obložíme zeleninou, šalátom. Je nielen výbornej chuti, ale lahodí aj oku.

Dobrú chuť. 🍞

Vyskúšajte aj recept na pravú domácu huspeninu