Domáci brumík pre všetkých členov rodiny, zdravý overený recept. Pripravte si ho dnes s nami aj vy, zamiluje si ho naozaj každý!
Brumík, recept na domáci brumík
Rýchla a hlavne zdravá pochúťka nielen pre deti. Domáci brumík sa perfektne hodí na desiatu alebo aj ako sladké raňajky.
Jeho príprava nie je vôbec zložitá, celkovo trvá len približne 20 minút a zvládne ju skutočne ktokoľvek.
Recept je najzaujímavejší práve vďaka svojej zdravej forme. Brumík je osladený iba banánom, ak však máte radi sladké, určite ho nepokazíte dodaním medu alebo iným sladidlom.
Nechajte sa inšpirovať receptom z portálu Ženy v meste a potešte svojich blízkych skutočne lahodnou pochúťkou.
Ponúkame vám aj zdravý recept na banánové cookies bez lepku. Tu je aj recept na orechové medvedie labky.
Domáci brumík
- Čas prípravy (celkovo spolu): 20 minút
- Čas pečenia: 15 minút
- Počet porcií: 6
Ingrediencie na zdravých brumíkov
(na 6 porcií)
- 200 ml - mlieko,
- 1 PL - kakao,
- Podľa chuti - med alebo cukor,
- 1 ks - zrelý banán,
- 100 g - hladká špaldová múka,
- 1 ks - vajce,
- 1 ČL - kypriaci prášok
Brumík, jednoduchý a rýchly postup receptu na brumíkov
1. Prichystáme si všetky ingrediencie. Najvhodnejšie je použiť prezretý banán a kypriaci prášok bez fosfátov. Pri zdravšej verzií môžeme pridať celozrnnú ovsenú múku, na osladenie len banán či iné ovocie.
2. Rúru si predhrejeme na 190°C. Banán, vajíčko, mlieko, múku a olej spolu zmiešame, pridáme kypriaci prášok. Vytvoríme cesto, z ktorého odoberieme asi 1/3 a do nej pridáme PL kakaa.
3. Pripravíme si formu na medvedíkov. Tmavé cesto si nalejeme na labky a ostatok zalejeme svetlým cestom. Môžeme pridať spomínané ovocie.
4. Brumíkov dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 °C cca 15 minút, pečieme do zlatista. Vyklopíme z formy, necháme vychladnúť a hotovo!
A takýto je výsledok. Nech sa vám brumíky podaria! Dobrú chuť.