Najlepšie kaiserky, recept bez droždia a múky. Len sa po nich zapráši. Vyskúšajte si doma pripraviť novinku z kuchyne portálu Ženy v meste. Skvelé kaiserky.

Najlepšie kaiserky bez droždia a múky

Výborné kaiserky bez droždia a múky, po ktorých sa len tak zapráši. Recept na tieto výborné tvarohové kaiserky využívam už dlhšie.

V ostatnej dobe, keď je droždie zrazu akýmsi “nedostatkovým tovarom”, sa k nemu vraciam čoraz častejšie. A prečo nie?

Kaiserky sú veľmi chutné, sýte, bezlepkové, a ešte k tomu aj plné bielkovín.

Ich príprava je jednoduchá a nemusíme mať hlavu v smútku z toho, že v supermarkete sme sa znovu nedostali ku kocke droždia.

Vyskúšajte aj recept na skvelé škoricové osie hniezda z lístkového cesta

 

Ingrediencie

(4 kaiserky)

  • 1 polotučný jemný tvaroh
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička rasce
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice slnečnicových alebo pečených tekvicových semienok
  • 2 polievkové lyžice ľanových semienok
  • 2 polievkové lyžice chia semienok
  • 3 polievkové lyžice psyllia

 

 

Najlepšie kaiserky, recept bez droždia a múky. Len sa po nich zapráši. Foto - Jaja

 

Postup receptu

  1. Všetky suroviny zmiešame (na neskôr si necháme iba malý kúsok z vyšľahaných vajec)  a necháme odstáť v mise približne 15 minút.
  2. Mokrými rukami tvarujeme zo zmesi buchtičky a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Do buchtičiek spravíme zhora nožom zárezy do tvaru kríža a potrieme ich troškou vyšľahaného vajca.
  4. Dáme piecť do rúry na 170 stupňoch na približne 40 minút.

Hotovo - dobrú chuť! Vyskúšajte aj náš recept na chrumkavé bagety. A máme aj recept na hrnčekový banánový chlieb. Podobne máme aj overený recept aj na kapustníky.

 

 

Recept na chlieb bez droždia a kysnutia jednoduchý domáci chlieb, ktorý si obľúbite. Alebo si pripravte domáce tekvicové jadierka.