Najlepšia kapustová polievka s mäsom. Recept, ktorý je vhodný aj pre začiatočníkov. Vyskúšajte osvedčený recept na tradičnú slovenskú kapustovú polievku s morčacím mäsom.

Kapustová polievka s mäsom - fotorecept kliknite

Polievka je výborná nielen na obed, ale aj na večeru. Chutná polievka má svoje čaro, zahreje a zasýti.

Kuchyňa webu Ženy v meste vám ponúka recept na vynikajúcu kapustovú polievku s morčacím mäsom, ktorú si určite zamilujete.

Kapustové polievky sú u nás veľmi obľúbené a tradičné.

Vyskúšajte novinku – skvelú polievku z hlávkovej bielej kapusty a morčacieho mäsa, ktorá má výbornú chuť, je diétna a úplne jednoduchá na prípravu. Vyskúšajte. Želáme vám dobrú chuť. 👌

Vyskúšajte aj recept na super rýchlu hráškovú polievku

Výborná kapustová polievka s mäsom

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas varenia:  1,5 hodiny
  • Počet porcií: 6

 

Kapustová polievka s morčacím mäsom - ingrediencie

  • 1 ks menšie morčacie stehno dolné (alebo 200 g obľúbeného morčacieho mäsa)
  • ½ hlávky menšej bielej kapusty (cca 4 hrste nakrájanej kapusty)
  • 1 ks paradajka strednej veľkosti
  • 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka, kôpor)
  • na zápražku bez múky: 1 ks menšia cibuľa, 2 polievkové lyžice olivového oleja,  1 polievková lyžica mletej červenej papriky
  • na dochutenie: 1 ks bobkový list, 3 guličky celého čierneho korenia, štipka celej rasce, trochu kurkumy (výborná na kĺby), soľ podľa potreby

 

 

Najlepšia kapustová polievka s mäsom. Recept, ktorý zasýti. Foto - Nela

 

Vynikajúca kapustová polievka s mäsom - postup receptu

  1. Morčacie mäso (stehno je vynikajúce, pretože má výborné mäsko a vývar z kosti dodá polievke na chuti) umyjeme, narežeme, zalejeme vodou a necháme zovrieť. Hlávkovú kapustu nakrájame na menšie kocky.
  2. Keď polievka zovrie, vývar vylejeme, mäso dôkladne umyjeme a opäť zalejeme studenou vodou (2 litre). Privedieme opäť do varu. Pridáme nakrájanú bielu hlávkovú kapustu, bobkový list,  korenie, celú rascu, kurkumu a soľ.
  3. Polievku varíme približne 50 minút, potom pridáme umytú paradajku prekrojenú napoly (dodá polievke výbornú chuť) a niekoľko strúčikov cesnaku (podľa obľuby). Ak sa nám zdá polievka hustá, môžeme priliať trochu vody.
  4. Pripravíme si zápražku bez múky, ktorá polievku výborne doladí. Cibuľu si nakrájame nadrobno a na olivovom oleji ju orestujeme do skovita, odstavíme. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame a pridáme do polievky.
  5. Polievku povaríme ešte cca 20 minút. Mäso zmäkne, bude sa pekne oddeľovať od kosti. Ak je potrebné, ešte ju dochutíme. Morčacie mäso nakrájame na kocky. Do polievky môžeme nakoniec pridať aj čerstvé obľúbené bylinky.

Tip z kuchyne Ženy v meste: Ak chceme polievku ešte sýtejšiu, 20 minút pred koncom varenia pridáme zemiaky nakrájané na kocky (2 ks strednej veľkosti). Do polievky môžeme pridať aj lyžicu kyslej smotany alebo hustého bieleho jogurtu.

Dobrú chuť. 👌

 

 

Vyskúšajte aj recept na jednoduchú hrachovú polievku.