Hrášková polievka. Mladý zelený hrášok je chutný a tak zdravý. Pomáha nielen nášmu zdraviu, ale aj kráse. Je výborných zdrojom vitamínov E, K, C a skupiny vitamínov B.

Polievka zo zeleného hrášku, hrášková polievka - fotorecept kliknite

Ponúkame recept na jednoduchú, zdravú a chutnú polievku, ktorú si pripravíte za pár minút. Vyskúšajte ďalší recept z kuchyne portálu Ženy v meste.

Vyskúšajte aj recept. Najrýchlejšia šošovicová polievka

Hrášková polievka recept ingrediencie:

  •  - cca 300 g mrazeného zeleného hrášku
  •  - ½ cibule
  •  - 2 strúčiky cesnaku
  •  - kúsok masla
  •  - 2 vajcia
  •  - cca 20 zarovnaných polievkových lyžíc krupice

Hrášková polievka recept na dochutenie

  • soľ, celá rasca, kurkuma, mletá červená paprika, petržlenová vňať, pažítka

Hrášková polievka recept. Foto - autorka

 

Recept na chutnú a rýchlu hráškovú polievku

  1. Ako prvé si pripravíme cesto na halušky. Vajíčka vidličkou vyšľaháme, pridáme štipku soli a postupne zapracujeme približne 20 zarovnaných polievkových lyžíc krupice.
  2. Cestíčko by malo byť vláčne, nie príliš tuhé. Môžeme pridať aj nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, alebo pažítku, halušky budú chutné a farebné. Cesto necháme postáť, aby krupica napučala.
  3. Do hrnca si nalejeme 3 l vody, pridáme mrazený hrášok, lyžicu masla, celú rascu, kurkumu, mletú červenú papriku, soľ. Dáme variť. Keď nám polievka zovrie, zavaríme halušky cez sito, alebo ich vykrajujeme lyžicou namočenou v studenej vode.
  4. Dochutíme, prípadne ešte pridáme vodu, záleží akú hustú polievku obľubujeme.  Povaríme podľa potreby, aby sa halušky uvarili, približne 10-15 minút.
  5. Ak mám naozaj málo času halušky nerobím, hrášok povarím cca 10 minút, potom nasypem za hrsť menších cestovín (kvalitnejšie, aby sa nerozmočili), dochutím a nechám minútu povariť.
  6. Polievku odstavím, cestoviny ešte dôjdu. Podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou, alebo pažítkou.

Dobrú chuť. 😍 👌

Vyskúšajte aj recept na výbornú paradajkovú polievku