Mladý zelený hrášok je chutný a tak zdravý. Pomáha nielen nášmu zdraviu, ale aj kráse. Je výborných zdrojom vitamínov E, K, C a skupiny vitamínov B.

Ponúkame recept na jednoduchú, zdravú a chutnú polievku, ktorú si pripravíte za pár minút.

Hrášková polievka recept ingrediencie:

 - cca 300 g mrazeného zeleného hrášku

 - ½ cibule

 - 2 strúčiky cesnaku

 - kúsok masla

 - 2 vajcia

 - cca 20 zarovnaných polievkových lyžíc krupice

Hrášková polievka recept na dochutenie

soľ, celá rasca, kurkuma, mletá červená paprika, petržlenová vňať, pažítka

Hrášková polievka recept. Foto - autorka

 

Recept na chutnú a rýchlu hráškovú polievku

Skúsite fotorecept? kliknite

1. Ako prvé si pripravíme cesto na halušky. Vajíčka vidličkou vyšľaháme, pridáme štipku soli a postupne zapracujeme približne 20 zarovnaných polievkových lyžíc krupice.

2. Cestíčko by malo byť vláčne, nie príliš tuhé. Môžeme pridať aj nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, alebo pažítku, halušky budú chutné a farebné. Cesto necháme postáť, aby krupica napučala.

3. Do hrnca si nalejeme 3 l vody, pridáme mrazený hrášok, lyžicu masla, celú rascu, kurkumu, mletú červenú papriku, soľ. Dáme variť. Keď nám polievka zovrie, zavaríme halušky cez sito, alebo ich vykrajujeme lyžicou namočenou v studenej vode.

4. Dochutíme, prípadne ešte pridáme vodu, záleží akú hustú polievku obľubujeme.  Povaríme podľa potreby, aby sa halušky uvarili, približne 10-15 minút.

5. Ak mám naozaj málo času halušky nerobím, hrášok povarím cca 10 minút, potom nasypem za hrsť menších cestovín (kvalitnejšie, aby sa nerozmočili), dochutím a nechám minútu povariť.

6. Polievku odstavím, cestoviny ešte dôjdu. Podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou, alebo pažítkou.