Lasagne sú istota, za ktorú vás doma vždy pochvália a môžu byť celkom jednoduché na prípravu. Vyskúšajte náš recept na najlepšie lasagne. Pripravujú sa s mletým mäsom, sú plné chutných paradajok a k tomu sú odľahčené, bez bešamelovej omáčky.
Lasagne
Ak obľubujete taliansku kuchyňu, určite milujete skvelé lasagne. Ich príprava sa vám ale vždy zdala náročná? Vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý zvládne naozaj každý. Náš recept je overený a vynikajúci.
Lasagne sú tradičná talianska cestovina a ich skvelá chuť je dnes naozaj svetoznáma. Niekedy môžete natrafiť aj na nádherne farebné lasagne. Každému podľa chuti. Uvidíte, že podľa nášho receptu nebude príprava fantastických lasagní vôbec komplikovaná.
V prípade tohto receptu je super správa to, že cesto nie je potrebné predvárať.
Recepty z kuchyne portálu Ženy v meste pripravujeme najmä pre ženy, ktoré potrebujú okrem varenia denne splniť množstvo ďalších povinností. Vyskúšajte tento recept a dajte nám v diskusii na našom fb vedieť, ako vám chutil. Stavte sa, že budete spokojní :).
Vyskúšajte aj recept na výborný granadír alebo granadierský pochod
Ingrediencie
- 500 g mleté mäso (½ hov. mäsa ½ bravč. mäsa)
- 12 plátov cesta na lasagne
- 2 ks paradajkové pyré 500 g
- 1 ks menší pór (2 veľké cibule)
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ks menšia cuketa
- olivový olej
- tvrdý syr (mozarella)
- na dochutenie: soľ, drvená rasca, kurkuma, sušená bazalka, korenie, sušené paradajky
Postup prípravy receptu
- Pripravíme si omáčku. Pór alebo cibuľu si orestujeme na 3 polievkových lyžiciach olivového oleja. Pridáme mleté mäso, nadrobno nakrájanú cuketu (nemusíme), okoreníme soľou, drvenou rascou, kurkumou (výborná na kĺby), bazalkou, korením sušené paradajky (ak máme). Opražíme, aby mäso pustilo vlastnú šťavu.
- Pridáme paradajkové pyré (môžeme použiť drevené paradajky), trošku cukru kvôli chuti. Povaríme 10 minút. Prilejeme 0,5 l prevarenej vody, roztlačený cesnak a dusíme ďalších 20 minút. V prípade potreby ešte dochutíme, prípadne prilejeme ešte vodu (potrebujeme dostatok omáčky).
- Do hlbšieho pekáča si nalejeme väčšiu varešku omáčky, aby pokryla celú plochu pekáča. Poukladáme pláty cesta, nesmú sa prekrývať. Podľa potreby ich môžete polámať, aby sa vyplnila celá plocha. Pláty polejeme dostatočným množstvom omáčky, aby boli zakryté. Pláty sa musia napiť, aby boli po upečení vláčne, keďže sa cesto nevarí. Postupne prekladáme. Mne vyšli 4 vrstvy plátov. Ukončíme omáčkou, pritlačíme, aby omáčka bola všade. Ak sa nám zdá zmes málo šťavnatá, môžeme podliať troškou vody.
- Pečieme pri teplote 170o C cca 30 minút.
- Potom ich ešte bohato posypeme tvrdým syrom alebo mozarellou a dopekáme ďalších 10 minút.
- Ozdobíme nakrájaným pórom, bazalkou, alebo paradajkou. Vaše lasagne sú hotové.
Dobrú chuť. 😍 Vyskúšajte aj naše krémové rizoto, ako priamo z Talianska
Top recept
Skvelá sviečková na smotane, RECEPT ako sa robí