Najlepší granadír alebo granadiersky pochod, overený recept. Pripravte si granadiersky pochod podľa receptu z kuchyne portálu Ženy v meste.

Najlepší granadír, granadiersky pochod - fotorecept kliknite

Granadír – také obyčajné jedlo. Keď si ho pripravíte podľa nášho receptu, určite vám zachutí. Ak chcete prekvapiť aj mužskú polovičku, pridajte opečenú slaninku, kus šťavnatej pečenej krkovičky, alebo aj podusenú kyslú kapustu. Nám chutí taký jednoduchý granadiersky pochod s kyslou uhorkou.

Vyskúšajte ďalší bezmäsitý pokrm z portálu Ženy v meste, ktorého príprava je nenáročná aj pre začínajúce gazdinky. 🥔

Vyskúšajte aj recept na výborné špagety s morčacím mäsom, RECEPT chutí skvele

Granadír, granadiersky pochod 

  • Počet porcií: 3-4 osoby
  • Čas prípravy: 45 minút

 

 

Výborný granadír, granadiersky pochod - ingrediencie

  • 7 ks zemiakov strednej veľkosti
  • 250 g kvalitnejších cestovín (fliačky)
  • 50 g masla (1/5)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 väčšia cibuľa

na dochutenie:

  • soľ, mleté čierne korenie, celá rasca (drvená), mletá červená paprika

 

Recept na jednoduchý granadiersky pochod. Foto - Nela

 

 

Chutný granadiersky pochod, granadír - postup receptu

  1. Zemiaky si ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno. Na kvalitnú panvicu (ktorá má pokrievku) pridáme maslo, olivový olej a cibuľu. Orestujeme, aby cibuľka trošku zhnedla a maslo zavoňalo.
  3. Pridáme nakrájané zemiaky. Osolíme, dochutíme mletým čiernym korením, rascou (drvenou alebo celou), zasypeme mletou červenou paprikou (cca 2 polievkové lyžice). Koreníme podľa chuti.
  4. Zemiaky za stáleho miešania restujeme na miernom ohni cca 5 minút. Pekne sa obalia v cibuľovom základe.
  5. Podlejeme vodou 1,5 dl, prikryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni cca 15 minút aby zmäkli, ale nerozvarili sa. Priebežne premiešame.
  6. Medzitým si uvaríme fliačky podľa návodu v osolenej vode. Môžeme použiť aj iný druh cestovín. Samozrejme, najlepšie sú domáce. Po uvarení cestoviny scedíme.
  7. Zemiaky odstavíme, pridáme uvarené fliačky a premiešame.
  8. Takto pripravený granadír je chutný a šťavnatý. Zemiaky pohltia výbornú chuť cibuľky a opraženého masla.
  9. Granadiersky pochod podávame s kyslou uhorkou, čalamádou. Môžeme ho posypať strúhaným syrom. Ak obľubujeme mäsité jedlá, pridáme opečenú slaninu alebo kus pečeného mäsa.

Dobrú chuť. 🥔

Vyskúšajte aj cestoviny s cuketou - zdravé a rýchle - kliknite