Vynikajúce talianske krémové rizoto. Neviete ako na to? Stavte na istotu. Pripravte si skvelé krémové rizoto, recept za 30 minút z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Určite si ho obľúbite. Dobrú chuť vám želáme.
Milujete ryžu a jednoduché jedlá z nej? Máte iba necelú hodinu na prípravu obeda? Pripravte si úžasné krémové talianske rizoto so zeleninou a parmezánom. Dokonalá chuť. Jednoducho, zdravo a chutne so značkou Ženy v meste.
Talianske krémové rizoto so zeleninou - fotorecept kliknite
Hľadáte recept na rýchly obed z ryže? Nech sa páči. Najlepšie krémové rizoto so zeleninou. Ak chcete rizoto ešte sýtejšie, navrch pridajte opečené kuracie kúsky.
Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho úžasných receptov z ryže. Nech sa páči výborná ryža, recepty z ryže, čo k ryži, obed z ryže - kliknite
Inšpirujte sa zeleninové rizoto zo záhradky, tradičný recept z knihy Tak ma mama naučila
Vynikajúce krémové talianske rizoto so zeleninou, jednoduché a chutné
- Čas prípravy: 30 minút
- Počet porcií: 3-4
Najlepšie krémové talianske rizoto - ingrediencie
hrnček 250 ml
- 2 hrnčeky ryže (vhodnej na prípravu talianskeho rizota)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 ks menšia cibuľa (najlepšie jemnejšia, šalotka, červená cibuľa)
- 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
- 1 dl bieleho suchého vína (môžeme pridať aj 2 dl)
- 2 hrnčeky mrazenej zeleniny (hrášok, mrkva, kukurica - iná obľúbená zelenina)
- kúsok masla (cca 30 g)
- hrsť strúhaného parmezánu (podľa chuti)
- na podlievanie: horúci vývar (kurací, zeleninový), môže byť aj horúca voda
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, kurkuma
- na dozdobenie: čerstvé bylinky

Talianske krémové rizoto za 30 minút. Foto - Nela
Najlepšie krémové talianske rizoto - postup receptu
- Na prípravu talianskeho rizota je najlepšie zvoliť kvalitnejšiu ryžu, vhodnú na pravé talianske rizoto. Aj keď je drahšia, výsledok stojí za to.
- Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme aj nadrobno nakrájaný cesnak. Stačí iba chvíľu, aby zavoňal.
- Pridáme ryžu, ktorú nepremývame. Restujeme 3 minúty. Prilejeme aj biele suché víno, restujeme ďalej, cca 3 minúty. Necháme ho odpariť.
- Pridáme korenie podľa chuti (soľ, mleté čierne korenie, kurkumu). Rizoto za stáleho miešania restujeme, podlievame ho horúcim vývarom.
- Je dôležité, aby bola ryža vždy mokrá a postupne prijímala tekutiny. Vývaru (vody) pridávame toľko, koľko jej pohltí, Pripravíme si zeleninu.
- Keď je už ryža mazľavejšia (cca 10 minútach restovania), pridáme mrazenú zeleninu. Rizoto restujeme a podlievame ešte ďalších 10 minút.
- Rizoto potom odstavíme. Primiešame maslo, miešame a "krémujeme". Pridaním masla získa rizoto vynikajúcu chuť, fantastickú krémovosť.
- Nakoniec pridáme nastrúhaný parmezán. Rizoto necháme ešte 5 minút odpočívať a ihneď podávame. Môžeme pridať obľúbené čerstvé bylinky.
Tip na záver: Bez mäsa to nejde? Nakrájané kuracie kúsky (ochutené obľúbeným korením) si rýchlo opečte (ugrilujte) na panvici do zlatista. Opečené mäsko pridajte navrch. Dokonalé krémové rizoto so zeleninou a kuracími kúskami.
Dobrú chuť.
[[etarget]
Vyskúšajte aj fit recept bleskové rizoto s kuracím mäsom a zeleninou