Vynikajúce talianske krémové rizoto. Neviete ako na to? Stavte na istotu. Pripravte si skvelé krémové rizoto, recept za 30 minút z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Určite si ho obľúbite. Dobrú chuť vám želáme.

Milujete ryžu a jednoduché jedlá z nej? Máte iba necelú hodinu na prípravu obeda? Pripravte si úžasné krémové talianske rizoto so zeleninou a parmezánom. Dokonalá chuť. Jednoducho, zdravo a chutne so značkou Ženy v meste.

Talianske krémové rizoto so zeleninou - fotorecept kliknite

Hľadáte recept na rýchly obed z ryže? Nech sa páči. Najlepšie krémové rizoto so zeleninou. Ak chcete rizoto ešte sýtejšie, navrch pridajte opečené kuracie kúsky. 

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho úžasných receptov z ryže. Nech sa páči výborná ryža, recepty z ryže, čo k ryži, obed z ryže - kliknite

Inšpirujte sa zeleninové rizoto zo záhradky, tradičný recept z knihy Tak ma mama naučila

 

Vynikajúce krémové talianske rizoto so zeleninou, jednoduché a chutné

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 3-4

Najlepšie krémové talianske rizoto - ingrediencie

hrnček 250 ml

  • 2 hrnčeky ryže (vhodnej na prípravu talianskeho rizota)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 ks menšia cibuľa (najlepšie jemnejšia, šalotka, červená cibuľa)
  • 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • 1 dl bieleho suchého vína (môžeme pridať aj 2 dl)
  • 2 hrnčeky mrazenej zeleniny (hrášok, mrkva, kukurica - iná obľúbená zelenina)
  • kúsok masla (cca 30 g)
  • hrsť strúhaného parmezánu (podľa chuti)
  • na podlievanie: horúci vývar (kurací, zeleninový), môže byť aj horúca voda
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, kurkuma
  • na dozdobenie: čerstvé bylinky

 

 

Talianske krémové rizoto za 30 minút. Foto - Nela

 

 Najlepšie krémové talianske rizoto - postup receptu

  1. Na prípravu talianskeho rizota je najlepšie zvoliť kvalitnejšiu ryžu, vhodnú na pravé talianske rizoto. Aj keď je drahšia, výsledok stojí za to.
  2. Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme aj nadrobno nakrájaný cesnak. Stačí iba chvíľu, aby zavoňal.
  3. Pridáme ryžu, ktorú nepremývame. Restujeme 3 minúty. Prilejeme aj biele suché víno, restujeme ďalej, cca 3 minúty. Necháme ho odpariť.
  4. Pridáme korenie podľa chuti (soľ, mleté čierne korenie, kurkumu). Rizoto za stáleho miešania restujeme, podlievame ho horúcim vývarom.
  5. Je dôležité, aby bola ryža vždy mokrá a postupne prijímala tekutiny. Vývaru (vody) pridávame toľko, koľko jej pohltí, Pripravíme si zeleninu.
  6. Keď je už ryža mazľavejšia (cca 10 minútach restovania), pridáme mrazenú zeleninu. Rizoto restujeme a podlievame ešte ďalších 10 minút.
  7. Rizoto potom odstavíme. Primiešame maslo, miešame a "krémujeme". Pridaním masla získa rizoto vynikajúcu chuť, fantastickú krémovosť.
  8. Nakoniec pridáme nastrúhaný parmezán. Rizoto necháme ešte 5 minút odpočívať a ihneď podávame. Môžeme pridať obľúbené čerstvé bylinky.

Tip na záver: Bez mäsa to nejde? Nakrájané kuracie kúsky (ochutené obľúbeným korením) si rýchlo opečte (ugrilujte) na panvici do zlatista. Opečené mäsko pridajte navrch. Dokonalé krémové rizoto so zeleninou a kuracími kúskami.

Dobrú chuť.

 

 

Vyskúšajte aj fit recept bleskové rizoto s kuracím mäsom a zeleninou