Urobte si s nami vianočný koláč pomarančovo-brusnicový, ktorý prevonia celý váš byt. Recept na pomarančovo-brusnicový vianočný koláč so značkou portálu Ženy v meste. Video pripravili: Miroslava Pobišová a Jana Maťková.
Vianočný koláč pomarančovo-brusnicový - fotorecept kliknite
Pripravili sme pre vás výborný vianočný koláčik, ktorý keď upečiete, budete cítiť Vianoce v celom byte či dome. Hoci sa zdá, že ingrediencii je veľa, postup je naozaj veľmi jednoduchý. A perfektné Vianoce sa môžu začať. 💚
Vyskúšajte aj recept na najlepšie tradičné linecké koláčiky
Vybrali sme pre vás
Recept na vianočný koláč, pomarančovo-brusnicový - ingrediencie
- 400 g hladkej múky
- 175 g kryštáľového cukru
- štipka soli
- jedlá sóda
- kypriaci prášok
- 125 ml masla
- 200 ml kyslej smotany
- 175 ml mlieka
- 2 vajcia
- pomarančový likér
- vanilková esencia
- miska ošúpaných pomarančov
- 130 g sušených brusníc
Pomarančovo-brusnicový vianočný koláč. Foto - archív
Vianočný koláč, pomarančovo - brusnicový - postup receptu
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Do väčšej misky presypeme preosiatú hladkú múku. Pridáme kryštáľový cukor a trošíčku soli. Pridáme približne dve lyžičky kypriaceho prášku. Pridáme aj jedlú sódu a všetko premiešame.
- Do suchej zmesi postupne pridávame rozpustené maslo a premiešame mixérom.
- Do druhej misky premiešame smotanu, mlieko, pomarančový likér, vanilkový extrakt a dve vajíčka. Zmes vylejeme do suchej zmesi v druhej miske a do hladka vymiešame mixérom.
- Do vymiešanej zmesi pridáme kúsky pomarančov a brusnice a zamiešame.
- Do plechu vložíme papier na pečenie a cesto naň vlejeme. Koláč v rúre pečieme približne 40 minút.
- Koláčik posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť v pekáčiku.
Dobrú chuť. 😍👌
Vybrali sme pre vás aj recept na výbornú čokoládovú tortu s parížskym krémom. Osvedčený recept 🎂