Najlepší hrnčekový perník, šťavnatý. RECEPT rýchly a tak dobrý. Perník patrí medzi tradičné domáce pochúťky a aj obľúbené vianočné pečivo. Vyskúšajte recept z kychyne portálu Ženy v meste. 👌

Šťavnatý perník, hrnčekový - fotorecept kliknite

Kto by chutnému perníku neodolal? Voňavý po škorici, perníkovom korení a kakau. Vláčny a tak chutný. Ponúkame výborný recept, ktorého príprava je jednoduchá a nenáročná na čas aj pre začínajúce gazdinky.

Tento výborný a šťavnatý perník ulahodí nielen členom vašej rodiny, ale určite aj návštevám. Vyskúšajte, úspech zaručený. 😍

Vyskúšajte aj recept na tradičné vianočné pečivo - špaldové sušienky

Hrnčekový perník

 

 

Šťavnatý perník, hrnčekový recept - ingrediencie

(hrnček 250 ml)

  • 3 vajcia
  • 1 hrnček kryštálového cukru (trstinového)
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 3 polievkové lyžice lekváru 
  • 2 hrnčeky hladkej múky špeciál (špaldová)
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1 kypriaci prášok do perníka (20 g)
  • 2 hrnčeky mlieka 
  • ¾ hrnčeka oleja

 

Recept na šťavnatý perník. Foto - Nela

Hrnčekový šťavnatý perník - postup receptu

  1. Vo väčšej miske si vyšľaháme (môžeme miešať aj ručne) vajcia s cukrom do peny. Pridáme škoricu, kakao, lekvár. Spojíme. Zapracujeme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a práškom do perníka, vlažné mlieko a olej.
  2. Múku môžeme použiť aj bezlepkovú, alebo špaldovú. V prípade mliečnej intolerancie sójové, alebo ryžové mlieko.
  3. Všetko dobre spojíme a vylejeme na vymastený plech (cca 42x32 cm) a pečieme pri teplote 180oC približne 25 minút (záleží od veľkosti plechu).
  4. Upečený koláčik potrieme džemom, alebo lekvárom, polejeme rozpustenou čokoládou. Ja som zvolila čerešňové želé bez čokolády. Môžeme vylepšiť šľahačkou a čerstvým ovocím.

Dobrú chuť. 😍 👌

Vyskúšajte aj recept na orechový koláč jednoduchý a zdravý - ľahšia verzia