Najlepší hrnčekový perník, šťavnatý. RECEPT rýchly a tak dobrý. Perník patrí medzi tradičné domáce pochúťky a aj obľúbené vianočné pečivo. Vyskúšajte recept z kychyne portálu Ženy v meste. 👌
Šťavnatý perník, hrnčekový - fotorecept kliknite
Kto by chutnému perníku neodolal? Voňavý po škorici, perníkovom korení a kakau. Vláčny a tak chutný. Ponúkame výborný recept, ktorého príprava je jednoduchá a nenáročná na čas aj pre začínajúce gazdinky.
Tento výborný a šťavnatý perník ulahodí nielen členom vašej rodiny, ale určite aj návštevám. Vyskúšajte, úspech zaručený. 😍
Vyskúšajte aj recept na tradičné vianočné pečivo - špaldové sušienky
Šťavnatý perník, hrnčekový recept - ingrediencie
(hrnček 250 ml)
- 3 vajcia
- 1 hrnček kryštálového cukru (trstinového)
- 1 čajová lyžička škorice
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 3 polievkové lyžice lekváru
- 2 hrnčeky hladkej múky špeciál (špaldová)
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
- 1 kypriaci prášok do perníka (20 g)
- 2 hrnčeky mlieka
- ¾ hrnčeka oleja
Recept na šťavnatý perník. Foto - Nela
Hrnčekový šťavnatý perník - postup receptu
- Vo väčšej miske si vyšľaháme (môžeme miešať aj ručne) vajcia s cukrom do peny. Pridáme škoricu, kakao, lekvár. Spojíme. Zapracujeme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a práškom do perníka, vlažné mlieko a olej.
- Múku môžeme použiť aj bezlepkovú, alebo špaldovú. V prípade mliečnej intolerancie sójové, alebo ryžové mlieko.
- Všetko dobre spojíme a vylejeme na vymastený plech (cca 42x32 cm) a pečieme pri teplote 180oC približne 25 minút (záleží od veľkosti plechu).
- Upečený koláčik potrieme džemom, alebo lekvárom, polejeme rozpustenou čokoládou. Ja som zvolila čerešňové želé bez čokolády. Môžeme vylepšiť šľahačkou a čerstvým ovocím.
Dobrú chuť. 😍 👌
Vyskúšajte aj recept na orechový koláč jednoduchý a zdravý - ľahšia verzia