Oškvarková nátierka a jednoduchý recept na skvelú pomazánku. Dostali ste chuť na niečo špeciálne? Jednoduchá a zároveň chutná oškvarková vás nepochybne naladí do lepšieho dňa. Pripravte si ju s nami aj vy!
Oškvarková nátierka, fotorecept - kliknite
Naše staré mamy dávno vedeli. Oškvarková nátierka je presne ten typ tradičného jedla, nad ktorým by sme ani dnes nemali ohřňať nos.. Ak máte po ruke oškvarky, nie je dôvod ich nevyužiť. To sa chutná nátierka ponúka sama.
- Čas prípravy: 20 minút
- Počet porcií: 6
Možno by sa mohlo zdať, že na tomto recepte niet čo pokaziť. Čaro nielen tej staročeskej oškvarkovej nátierky spočíva najmä vo výbere správnych surovín.
Predovšetkým sú to oškvarky, ktoré majú hlavnú úlohu. Ideálne ak sú od mäsiara, u ktorého máte zaručenú kvalitu. Ale samozrejme najlepšie sú vtedy, ak si ich pripravíte sami doma z kvalitnej slaniny. Vtedy máte proste istotu, čo si do pomazánky dáte.
Keď máte chutné oškvarky, potom už stačí len nadrobno nasekaná cibuľka, maslo či vajíčka a niet sa čomu diviť. Nič iné na chlieb už nebudete chcieť, len domácu oškvarkovú nátierku.
Najmä ak objavíte tento recept z kuchyne portálu Ženy v meste. Veľa šťastia s prípravou a potom už len dobrú chuť. Máme pre vás aj iný skvelý recept na oškvarkovú pomazánku, tentokrát aj s uhorkami. Vyskúšajte aj recept na škvarkovú pomazánku od babičky.
Ingrediencie na prípravu oškvarkovej nátierky
(pre 6 osôb)
- 1 ks - cibuľa,
- Podľa chuti - soľ,
- 1 PL - horčica,
- 400 g - oškvarky,
- 4 ks - vajcia,
- 100 g - maslo,
- 1 štipka - vegeta,
- 1 štipka - čierne korenie mleté
Recept na staročeskú oškvarkovú nátierku so značkou. Foto - Slávka
Jednoduchý postup receptu na oškvarkovú pomazánku
- Na úvod si oškvarky najemno pomelieme.
- Následne ich zmiešame s maslom, soľou, čiernym korením a vegetou.
- Pridáme nasekané vajíčka, nakrájanú cibuľku na drobné kocky a horčicu.
- Dôkladne premiešame. Dobré je, aby nátierka tak 2 hodiny postála.
- Skúste si pripraviť staročeskú oškvarkovú nátierku aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.
Dobrú chuť!